Gå igenom kursen Kontrollpanelen i Blackboard

January 14

I ditt Blackboard kurs, har du tillgång till Kontrollpanelen - och dina elever inte gör det. Du har alltså möjlighet att lägga till, ändra, kopiera och ta bort innehåll; slår kursverktyg på eller av; och bestämma hur du vill visa Kursmeny och på vilket språk (eller locale). Med kraften att hantera Kontrollpanelen kommer stort ansvar: att ge dina elever med en väl utformad lärmiljö.

Observera att din första titt på din Blackboard kurs bestäms av vad de krafter som på din institution beslutat att inkludera på Kursmeny. Med tillgång Kontrollpanelen, men du kan anpassa dina elevernas första titt på din Blackboard kurs. Så, planera innan du implementerar.

För att hjälpa dig att planera, tänka på kurskontrollpanelen som bestående av dessa områden:

 • Kursadministration
 • Kursmaterial
 • Kommunikation och samverkan
 • Bedömning

Kursadministration

Dina kursadministrationsalternativ bosatta främst i rutan Kursalternativ. Du kan använda dessa alternativ för att anpassa Kursmeny, aktivera eller inaktivera kursverktyg, ändra kursen tillgänglighet och ingångssida, och import, kopiera, exportera och arkivera din kurs. Förutom alla dessa instruktör administration alternativ i din kurs, har vi goda nyheter för språklärare och internationella läsare: Nu kan du anpassa din Blackboard kurs gränssnitt så att det visas i ett av åtta språk.

Om din institution eller organisation har Blackboard Academic Suite eller Blackboard Learning System (men inte Basic Edition), kan du som instruktör ställa in språk för kursen oberoende av språkinställningen på det totala systemet. Blackboard har stöd för engelska, spanska, franska, italienska, tyska, holländska, portugisiska, japanska, och förenklad kinesiska.

Beroende på hur din institution hanterar användarkonton och skapande kurs och modifiering, du kanske eller kanske inte kan skapa och ändra användarkonton, skapa kurser och registrera eller ta bort användare från en kurs. Dessa alternativ finns i Användarhantering fönstret.

Kursmaterial

Kurs Material - som din kursplan, läsningar, inlämningsuppgifter och tester - kan läggas till innehållsOmråden din kurs.

I varje innehållsgränsen, i själva verket kan du använda dessa alternativ för att utföra en uppgift:

 • Artikelnummer: Skapa innehåll och ladda upp filer.
 • Mapp: Lager eller organisera innehåll.
 • Kurs Länk: Skapa länkar till andra områden inom samma kurs.
 • Extern länk: Skapa länkar till en extern webbplats.
 • Test: Lägg ett test.
 • Lärande Enhet: Utveckla en sekventiell uppsättning objekt eller en handledning.
 • Undersökning: Undersökning dina elever eller ta en omröstning.
 • Uppdrag: Lägg ett uppdrag för papperslös återkoppling och betygssättning.
 • Offline Innehåll: Gå offline innehåll på en CD-ROM, till exempel.
 • Kursplan: Skapa en ny kursplan och lektioner.

Du kan också utföra dessa uppgifter i något Innehåll Område:

 • Importera SCORM, IMS, NLN e-lärande med hjälp av önskade innehållsförpackningsalternativ.
 • Välj ett verktyg alternativ för att länka till enskilda verktyg, såsom diskussionsforum, chatt, virtuella klassrum, gruppen, och mer.

Om din institution använder Blackboard Learning System, Basic Edition, kan du inte inkludera SCORM föremål.

Observera att när du använder dessa alternativ för att lägga till innehåll på din kurs, kan du också hantera posten innehållet genom att möjliggöra Adaptiv Release för innehåll, tillgång spårning, och granska spårning status.

Ytterligare alternativ kan vara tillgängliga för dig som en del av innehållsområdet gränssnittet, beroende på om din institution har lagt tredjepartsprodukter eller byggstenar inom Blackboard kursmiljön.

Kommunikations- och samarbetsverktyg

Kommunikationsverktyg finns i din kurs Kontrollpanelen och kan ingå som länkar inom Content Områden eller som kurs länkar på rätters meny. Några av de verktyg som finns för att du inkluderar följande (men återigen, beroende på din institutions Blackboard setup, du kan få tillgång till fler eller färre verktyg):

 • Meddelanden: Låter dig påminna inlärare av uppdrags tidsfrister eller kommande evenemang, till exempel. Använd inte det när du vill kommunicera med omedelbarhet, eftersom eleverna måste vara inloggad för att Blackboard för att visa dina meddelanden.
 • Personal Information: Det är där du skriver information om dig, dina lärarassistenter, sektionsledare och gästföreläsare i kursen. Direkta studenter att använda Student Hemsida att lägga upp sina egna, personliga profiler.
 • Kurskalender: Använd Kurskalender i samband med meddelanden att förstärka tidsfrister och hjälpa eleverna stanna på rätt spår. Använd inte Kurskalender om du ska hålla den gömd i Verktyg-området av kursen: Var noga med att unbury det genom att skapa kurs länkar från din meny eller innehållsområden, eller både och.
 • Uppgifter: Använd Uppgifter verktyg för att ge elever med en lista över aktiviteter med fastställda förfallodagar samtidigt ger dem möjlighet att övervaka listan över aktiviteter och prioritera dessa uppgifter. Använd inte uppgifter om du inte planerar att integrera den i din kursdesign och spåra elevernas framsteg status regelbundet.
 • Skicka e-post: Använd detta när du behöver för att låta eleverna veta om en förändring i klass plats eller en avbokning eller ändring i en examen eller överlåtelse förfallodatum, i samband med tillkännagivanden verktyg för att stärka ditt budskap. Använd inte Skicka mail i Blackboard att generera klass diskussioner eftersom det inte agera som en distributionslista: Till de personer som fått mail, ser det ut som om de är de enda som tar emot den.
 • Diskussionsforum: Det är där du har elever posta diskussionsfrågor, svarar på varandra, leda diskussioner, delta i peer review, och mer. Med lite kreativitet, kommer du att finna att diskussionsforumet har en mängd olika användningsområden.
 • Samarbete: Använd Chatt eller Virtual Classroom alternativ i samarbetsverktyg för att hålla virtuella kontorstid och att ersätta eller komplettera ansikte mot ansikte lektionstid. Kom bara ihåg att ha mer än en handfull människor i ett samarbete rummet kan få kaotisk, om du inte hantera det väl.

Utvärderingsverktyg

Alternativen Bedömnings tillgängliga för dig i Blackboard är omfattande och flexibla, med mer än 15 olika typer av frågor för att skapa tester, enkäter och fråge pooler. Dessutom kan du ladda upp dina egna frågor på en gång och välj frågor från befintliga bedömningar eller pooler i din kurs.

Den betygsbok kan du använda vikter för din bedömningsposter; visnings betyg i poäng, brev, procentsats, eller textinmatning; eller skapa egna visning av betyget. Du kan ändra de olika poängen inom betygsbok inställningarna så att den överensstämmer med dina egna kursbetygskriterier för visning bokstavsbetyg. Du kan ladda ner betygsbok, modifiera den i ett kalkylprogram, t.ex. Excel, och ladda upp den tillbaka till Blackboard. Dina elever kan sedan visa sina individuella kvaliteter med hjälp av deras My Grades verktyg.

Performance Dashboard kan du visa en enskild användares tillgång av innehåll som använder adaptiv frisättning och / eller översyn. Den Banstatistik skärmen ger dig en sammanfattning av åtkomstdata för övergripande eller specifika verktyg och sidor i kursen. Ganska snyggt, va?