Vad är en Running Suture?

September 13

Den kör sutur är en medicinsk procedur som används för att stänga sår eller kirurgiska öppningar. I allmänhet är den teknik som liknar den sömnad vävnadsmaskorna med samma namn. Läkaren eller läkare använder en kontinuerlig del av suturmaterial och arbetar på alternerande sidor av öppningen för att dra ihop kanterna för att främja läkning. Fördelarna med rinnande suturen är att det är enkelt och snabbt, men sömmen har flera nackdelar, bland annat en tendens att låta vävnaderna skift eller rippel.

Den kör sutur är lätt att lära. Personen drar sårkanterna samman med pincett och sätter samman från en kant till den andra kanten, med användning av en längd av sutur. Sömmen liknar den sy sömmen, där avloppet använder ett kontinuerligt stycke av tråd och in i den första tygstycket från toppen till botten och sedan placerar nålen över till den andra biten. Sömmen i den andra biten färdas från botten till toppen. Dessa alternerande stygn upprepas längden av öppningen.

I kirurgiska sömmar, generellt såret eller öppningskanter är djupare än tyg. Personen måste bestämma hur djupt att penetrera vävnaden innan sy in i den andra sidan. Många faktorer bestämmer detta, inklusive såret läge, kosmetiska bekymmer, och tjockleken av vävnaden eller huden. Generellt, vid användning av rinnande sutur, en person som använder en liten krökt nål, vilket bidrar till att uppnå det korrekta djupet.

Det finns flera typer av kör stygn. Den kör låst sutur liknar den enkla rakstygn, men personen passerar nålen genom tidigare suturen s slinga för att låsa suturen på plats. En annan låsning rakstygn är det avbrutna stygn, som är den rakstygn med tråden knyts efter varje sutur. En person syr den körs subkutikulär sutur horisontellt i endast dermis lagret av huden, inte epidermis. Ofta en läkare back-stygn i föregående sutur för att skapa en tätare obligation.

Normalt behöver en person att ta särskild omsorg för att säkerställa korrekt suturering. Sutur spänning är en av de viktigaste frågorna, eftersom för lite eller för mycket spänning på suturerna kan hämma läkningsprocessen. Om suturerna inte släpps på rätt sätt kan öppningen rippel eller rynka. I en löpande sutur, bör toppen av sömmen vara rakt över och undersidan av sömmen ska vara vinklat för att mata fram suturen linjen.

Människor såsom läkarstuderande och sjuksköterskor tränar kör suturer på konstgjord hud eller grisfötter. Vissa företag specialiserade på att göra övningsmodeller och ofta levererar sutur instruktionsvideos med sina produkter. Den enkla rakstygn har nackdelen att låta kanterna skift, och genom att öva på den konstgjorda vävnaden, kan en person minimera risken för otillräckligt sy en person eller ett djur.

  • Några av de vanligaste typerna av suturer inkluderar löpande suturer, hullingförsedda suturer, och madrass suturer.
  • Den utrustning som används för att placera och ta bort suturer.
  • En rinnande sutur används i vissa kirurgiska procedurer.
  • En kör sutur är en av de snabbaste sutur typer, eftersom det bara säkras genom knutar i varje ände.
  • För mycket eller för lite spänning i en löpande sutur kan påtagligt långsam läkning.