Vad är en Solar Kylskåp?

January 15

En sol kylskåp är en kylande apparat som drivs helt med energi utnyttjas från solen. En sol kylskåp kan lagra mat, mediciner och andra produkter som kräver kalla temperaturer. I årtionden människor har använt elektriska kompressorer för att driva sina kylskåp, men ingenjörer lär att solenergi kan hålla kylskåpet igång precis samt el burk.

Idén till en sol kylskåp först inträffat till ingenjör vid namn Otto Mohr 1935. Han ville skapa ett kylskåp som inte skulle kräva något annat än exponering för solljus under två timmar per dag energi. Han kunde beskriva alla de rätta komponenterna som behövs för att bygga sol- kylskåpet och få det att fungera. Sedan dess, fler ingenjörer, vetenskapsmän och forskare har alla utvecklade prototyper baserade på Otto Mohr ursprungliga arbete.

Med en sol kylskåp, de delar av kylskåpet - inte kompressorn, kondensorn, och andra komponenter förändras inte. Det enda som ändras är hur energin tillföres till kylskåpet. Istället för att använda ett elektriskt system den använder solenergi. Scientific American Magazine kallad sol- kylning som en het idé för kylning. Enligt tidningen har mexikanska fiskare använt solenergi kylning i åratal för att hålla isen kall nog att korrekt lagra fisk.

Det sätt ett kylskåp håller maten sval är genom processen att avdunstning. När en vätska blir till gas, absorberar det värme och gör att temperaturen är lägre. I de flesta eldrivna kylskåp, uppnås detta genom den elektriska motorn driver en kompressor, som stänger av köldmedelsgasen till en vätska. När trycket avlägsnas, vänder kylmediet tillbaka till en gas och absorberar värme.

I en sol kylskåp kylmediet ersätts med ammoniak eller litiumbromid blandat med vatten. Värmen från solen används för att öka trycket hos den gas, som förvandlas till en vätska, precis som i en elektrisk kylskåp. När värmen avlägsnas, avdunstar vätskan och sänker temperaturen.

Forskarna tror att solenergi kylning kan vara en stor investering för utvecklingsländerna. Det kan ge små byar att lagra medicin och mat utan el. Solar Turbine Koncernen försöker också få nya nationer innovation av sol kylskåp. Till exempel, en hälsoklinik i Irak konverterade hela sin anläggning till solenergi och kan använda solenergi för att hålla vacciner och andra läkemedel kylda. Dessa nationer kommer att kunna eliminera livsmedelsburna sjukdomar och butiks grödor på ett effektivt sätt, så att de kan få bättre priser och stimulera sina lokala ekonomier.

Solar kylning har enorma utsikter på marknaden i utvecklingsländer. Länder i södra halvklotet har ett stort behov av solenergi kylning. Av denna anledning är sol företag finna att kylskåp kommer att spela en framträdande roll i deras stabilitet och tillväxt.

Kylskåp i de flesta delar av världen använder elkraft. Detta phyrethrumextrakt en mycket stor mängd energi från kraftverk. Elektrisk kylning är en enorm energi avrinningsyta men solenergi kylning kan ge lindring till elnätet och ge en billigare energialternativ. När världen blir större framsteg för att minska människans klimatpåverkan, är elkraft långsamt på att ersättas av grönare och renare energi. Solenergi kylning är en bra idé som har lång väg.