Vad är Long Leaf Tea?

September 28

Lång teblad kallas ibland ren eller hela teblad, eftersom den består av hela blad av Camellia sinensis anläggningen, hanteras försiktigt för att förhindra brott under bearbetning och bryggning. Te aficionados hävdar att långa teblad är den bästa typen att dricka, eftersom det har den bästa smaken, med minimala tanniner och andra bittra smaker. Lång teblad kan köpas löst i påsar eller bulkform, eller i speciellt utformade tepåsar som görs för att rymma de stora och spröda teblad.

Lång teblad tenderar att vara dyrare än konventionella teer, eftersom dess delikatess kräver mer skydd i hela förpackningar och leveransprocessen. Lång teblad kan komma i en mängd olika former, inklusive vitt te, som är utsatt för minimal oxidation genom skyddad under tillväxtprocessen och torkas omedelbart, brygga en känslig och komplext smaksatt cup som lätt kan bli överväldigade genom tillsats av socker och mjölk. Lång teblad kan också vara något jäst, vilket resulterar i grönt te, som allmänt ångas och torkas inom två dagar efter plockningen. Svart te tillåts helt oxidera, med klorofyll bryts ned och tanniner frigörs, innan den torkas och förpackas för distribution. Svart te kan ta upp till två månader för att mogna. Oolong faller mellan svart och grönt te, vanligen i åldern ca en vecka före torkning och förpackning.

Lång teblad är lätt att känna igen för konsumenten, eftersom hela formen på teblad kan ses, även om det kan vara skrynkligt från åldrandet. När teet bryggs emellertid bladen vika tills hela deras form kan ses. Andra typer av te, inklusive de flesta säckar teer, är gjorda av skrot och av sticklingar, och som ett resultat, har de ibland en bitter eller obehaglig smak. Av denna anledning, många tedrickare föredrar den rena smaken av långa teblad.

Lång teblad kan blandas med blommor, örter och rötter för infusioner av andra smaker, eller det kan drickas på egen hand. Den bästa metoden för att brygga te innebär att föra vatten till en rullande koka och hälla den över lös lång teblad i en kruka, då ansträngde att tjäna. Vissa te bollar och påsar kan ha förmåga att hantera de långa bladen säkert, men försiktighet rekommenderas. Konsumenter som vill brygga fint smaksatt och väl utvecklad te bör inte över branta, eftersom det kan leda till bitterhet, utan snarare justera mängden lösa blad används för smak. Tea får aldrig doppas i hett vatten, och mikrovågsugnen vatten för te rekommenderas inte.

  • Lång teblad tenderar att vara dyrare än teer bearbetas med konventionella metoder.
  • Lång teblad kan köpas löst i påsar.
  • En kopp te.