Vad är en DUI Plea Bargain?

September 22

En körning under påverkan (DUI) förhandling är ett avtal mellan en svarande och en åklagare i en DUI fall där åtalet samtycker till att minska avgifter eller att förhandla ett reducerat straff i utbyte mot en skyldig grund. DUI grunden fynd är relativt sällsynta, men de är ibland erbjuds. När en uppgörelse för alla typer av fall erbjuds av åtalet, bör svaranden diskutera det med juridiskt biträde för att avgöra om det är en bra affär.

I en förhandling, närmar åklagaren försvaret och förbinder sig att minska avgifterna eller meningen, och ibland båda, i utbyte mot en skyldig grund före rättegången. Detta är ett sätt att hålla domstolsväsendet från att bli hopplöst tilltäppta. Om varje fall gick till rättegång, skulle domstolarna snabbt bli överbelastad. Åklagaren kan också försöka förhandla fram en uppgörelse om de anser att fallet är mindre än idealisk, med målet att få en fällande dom och stänga ärendet.

För försvaret, är fördelen med att acceptera en DUI grund fynd att det finns en känd utfall. Pushing att gå till rättegång kan resultera i en hårdare straff eller övertygelse om allvarligare villkor. Med en förhandling, å andra sidan, är effekten på svarandens kriminella historia reduceras.

I fallet med DUI förhandling, kan åtalet erbjuda en sänkning av avgifter till vårdslös körning eller körning med en öppen behållare om svaranden kommer överens om att erkänna sig skyldig. Detta är i allmänhet bara erbjuds om svaranden har ett rent kriminellt historia; någon som har dömts för rattfylleri tidigare, till exempel, kommer oftast inte att erbjudas en DUI uppgörelse. Om svaranden samtycker går ärendet inte gå till rättegång, de mindre avgifterna tas upp om svarandens rekord, och böter kan åläggas.

Rattfylleri behandlas som ett mycket allvarligt brott i många regioner i världen. Att ha en DUI övertygelse på en rekord kan leda till problem på linjen. Erbjuds en DUI uppgörelse erbjuder en möjlighet att ta bort fläcken från ens kriminalregister. Människor bör överväga fördelarna och nackdelarna med ett sådant arrangemang noggrant innan du godkänner eller vägrar affären. En advokat förtrogen med detaljerna i fallet och situationen kan ge råd om en DUI uppgörelse.

  • Att ha en DUI övertygelse på en rekord kan leda till problem på linjen.
  • En DUI grunden innebär en svarande inlaga skyldig i utbyte mot lägre kostnader.
  • En domare måste godkänna en uppgörelse innan det är final.