Vad är Quibebe?

September 25

Quibebe är en butternut squash baserad soppa populärt i Brasilien. I dess infödda land, är soppan serveras ofta som en föregångare till en större entr & eacutee. Butternut squash är den viktigaste ingrediensen i quibebe och smakrika tillbehör som lök och paprika tillsätts ofta till skålen.

Till skillnad från många andra butternut squash soppor, quibebe har en tjock konsistens, mer som en pur & eacutee än en soppa. Skålen har sitt ursprung i nordöstra Brasilien, och som många recept som har funnits i århundraden, det finns många variationer på dess beredning. Brasilianska familjer har ofta specialiserade recept som har förts vidare från generation till generation. Quibebe alltid serveras varma.

Grunden för all sann quibebe är butternut squash. Den squash skalas och hackas i små fyrkanter. Kockar ont om tid kan välja att köpa färdig hackad butternut squash i producera avsnitt av de flesta stora livsmedelsbutiker. Den squash sedan kokas på spishäll i vatten tills den är mjuk. Den mosade hand eller pur & eacuteed i en matberedare för att uppnå en smidig konsistens. Pumpa, eller annan vinter squash, kan användas i stället för butternut squash.

Efter squash har upprättats, är många andra aromer och kryddor till. Vitlök, olivolja, salt och peppar är vanliga kryddor som finns i skålen. Vissa föredrar en kryddigare skål och tillsätt röd chili till blandningen. Tomater och majs är också ofta i quibabe att ge skålen mer grönsaker och varierar dess konsistens. Ingredienserna kombineras i en stor kastrull före servering, och några lager vätska kan läggas till tunna konsistensen.

Brasilianska köket varierar ofta efter region, beroende på tillgången på grödor i just delen av landet. Den tillgången på butternut squash i nordöstra delen av landet ledde till populariteten av quibebe. Denna del av Brasilien har ett tropiskt klimat, vilket möjliggör tillväxt av många olika frukter och grönsaker. Smaken av skålen påverkas av rätter som finns i Afrika som finns många populära livsmedel i Brazilâ € s nordöstra regionen.

Andra vanliga livsmedel som finns i den nordöstra regionen i Brasilien inkluderar en traditionell maträtt av vita bönor och ris, cashewnötter, skaldjur och specialbröd. Många frukter odlas och äts i detta område, inklusive mango och papaya. Cashews är en lokal gröda och är ett vanligt tillägg till många recept. Quibebe är också ofta äts i Argentina.

  • En butternut squash är den viktigaste ingrediensen i quibebe.
  • Cashewnötter sätts ofta för att quibebe.
  • Förbereda squash för att göra quibebe ingår peeling, cubing, kokning och mosa butternut squash.
  • Quibebe är mer som en puré än en soppa.