Att hantera Hypertension

July 5

Att ha ett allvarligt tillstånd som högt blodtryck kan förändra ditt liv, men i många fall kan du göra något för att förbättra din situation. Hypertoni orsakas ofta av livsstilsval och, precis som du kan ha valt saker som kan förvärra ditt tillstånd, kan du göra andra val som kan hjälpa dig att få bra igen.

Ett sådant val är att prova DASH dieten. Det är vad den nya USDA matpyramiden ades på och efter det kan ge dig resultat i så lite som fjorton dagar / två veckor. Det fina med det är att, efter ett tag kommer du att märka att du mår mycket bättre med det nya bränslet du ger din kropp, i motsats till den typ av saker du äta innan. Svårigheten ligger i att klibba ut tills man vänjer sig den nya typ av livsstilsvanor.

Vissa kan också balk på bekostnad av dieten, eftersom du ska äta frukt och grönsaker samt några hela korn. Även om detta är dyrare än, säg, en låda med makaroner och ost gjord med blekt mjöl, hittar du att investeringen du gör i dag kommer att spara mycket på sjukhus, läkare och medicinering räkningar. Du kan se mer information om DASH dieten på hemsidan nedan.

Motion kan också hjälpa kroppen återhämta sig från sina tidigare förhållanden och frodas. De som inte är närvarande utövar bör rådfråga en läkare innan du påbörjar ett träningsprogram, men en hel del läkare kan föreslå börjar med bara tio eller femton minuter av träning tre gånger per vecka. På så sätt kan du underlätta dig i en god vana utan frustrerande och / eller skada dig själv så att du inte kan göra något alls.

Om du har gemensamma problem eller är sjuklig fetma, kanske du vill ta upp en övning som ger dig en bra träning, men inte sätta onödig påfrestning på kroppen. Vatten promenader är ett exempel på en övning som är bra att börja med, och för att göra det, allt du behöver göra gå i den grunda delen av en pool. Vattnet hjälper till att minska den vikt du har på din kropp, men lägger också till motstånd, vilket kan bromsa dina rörelser så att du är mindre benägna att skada dig själv.