Vad är ett fönster styrelse?

July 5

Termen "-fönstret board" avser en träskiva som är fäst över ytan av ett fönster, vanligen som en förberedelse för att skydda fönstret från extremt dåligt väder. Områden som upplever frekventa orkaner är mest sannolikt att kräva att det behövs en fönsterbräda och husägare eller hyresgästen måste säkra korten till hemmet innan en storm träffar för optimalt skydd. Höga vindar kan driva skräp vid tillräckligt höga hastigheter som en fönsterbräda blir nödvändiga för att förhindra påverkan på fönstrets glas.

Olika typer av trä kan användas för ett fönster styrelse, men billigare plywood eller spånskiva används ofta eftersom många ark av materialet måste köpas för att täcka alla fönster och dörrar i hemmet. Processen att installera en fönsterbräda kan vara svårt och farligt, särskilt om fönstren är på den andra nivån i hemmet eller högre; brädorna måste installeras från utsidan av byggnaden, vilket innebär att installatören kommer att behöva klättra på en stege för att positionera träet ordentligt. Installationsprocessen kräver vanligtvis två personer, eftersom plywood eller spånskiva kan vara ganska tung och svår att lyfta.

I områden där orkaner eller andra naturkatastrofer inträffar ofta, kan professionella företag erbjuder ombord-up tjänster. Dessa yrkesgrupper kommer till ett hem för en storm träffar installera en fönsterbräda på alla fönster, och när stormen har passerat, kommer verksamheten komma igen för att ta brädorna ner. Denna tjänst kan vara dyrt, speciellt i dagarna fram till en storm, men för människor som inte kan installera ett fönster styrelse på egen hand, kan denna tjänst vara ovärderligt. En annan fördel med att använda en sådan tjänst är möjligheten att ha en professionell bedömning det bästa sättet att hänga tavlan. Hängande en fönsterbräda kan vara svårt, och gör det på fel sätt kan det leda till skador på hemmet.

Boarding upp ett burspråk kan vara särskilt svårt, och flera styrelser kommer förmodligen att krävas för att slutföra jobbet. Andra fönster som inte har egenskaper trästomme kan kräva speciella skruvar eller fästen som kommer fästa metallramen utan att skada den. Träet måste vara tillräckligt tjock för att motstå skräp drivs vid höga hastigheter, så styrelsen kan vara ganska tungt. Skador på fönsterkarmar är troligt om träet installeras felaktigt, så vissa installationsföretag kommer att använda särskild utrustning eller teknik för att förhindra denna skada.

  • Burspråk är en av de svåraste fönstren för att gå ombord.