Vad är Cheesy Scalloped Potatis?

November 8

Cheesy Uddig potatis är en bakad maträtt som består av potatis, lök och ost i kombination med mjöl, smör och mjölk eller grädde. Det finns många recept på denna maträtt, och det finns ett par olika metoder som används för att förbereda den. En mängd olika ostar kan användas, beroende på personliga preferenser. Ett antal livsmedelsföretag säljer boxed versioner av ostliknande scalloped potatis, som normalt innehåller torkade potatis och pulveriserad ost, och kan framställas snabbt och sedan gräddas.

När du gör ostliknande Uddig potatis, är potatisen skuren i tunna skivor. Huden på potatis kan tas bort eller lämnas på. Alla typer av potatis kan användas när du gör denna maträtt. För att påskynda gräddningstiden för Uddig potatis, kan skivorna kokas för 6:55 minuter och väldränerad innan de släpps ut i ugnsform.

De två huvudsakliga metoder för att framställa ostliknande Uddig potatis involverar antingen skiktning alla ingredienser och sedan hälla mjölk och grädde i ugnsform, eller göra en hemlagad ostsås på spisen och hälla den över potatisen. Med skiktning metoden, är potatisen placeras i en smord ugnsform och sedan toppade med lök, skivor av smör, mjöl och riven ost. Varje skikt upprepas tills bakning skålen är full, då mjölk eller grädde tillsätts. Om såsen är beredd fyllts potatisen, är en roux gjord med smör och mjöl, och sedan mjölk eller grädde och ost sätts och kokas tills osten smält. Detta skapar en sås som hälls över potatisskivor i smörade bakning kärlet.

Ost är en viktig ingrediens i ostliknande scalloped potatis. I traditionella recept, är cheddarost brukar kallas för. Andra typer av ost - som schweiziska, get, Colby, blå eller Gruyere - kan användas för att skapa en annan smak. Vissa människor föredrar att använda en kombination av flera olika ostar när du gör detta recept. Efter skålen bakas, bör osten smält och krämig hela skålen, men krispiga på toppen.

Flera matproducenter producerar en inramad version av ostliknande scalloped potatis. Vissa människor använder dessa färdigmat att minska förberedelsetiden för denna maträtt. Den förpackade versionen innehåller vanligtvis pre-sliced, dehydratiserade potatisar och en pulvriserad ostsås som är blandad med mjölk och smör. Att välja att göra Uddig potatis från grunden eller förbereda en inramad version är en fråga om personlig preferens.

  • När du gör Uddig potatis, bör potatisen vara jämnt skivas att säkerställa jämn tillagning.
  • Potatis.
  • Tjock skiva Gruyère, som ofta används för ostliknande scalloped potatis.
  • Cheddarost används ofta för att göra ostliknande scalloped potatis.