Vad är några typer av dykutrustning?

October 31

Dykutrustning används av människor som vill dränka sig i vatten under längre perioder, och kommer i många former och storlekar. Den mest anmärkningsvärda typen av dykutrustning är Fristående Underwater Breathing Apparatus, eller dykutrustning, som kommer i två huvudkategorier: öppen krets och slutna redskap. Förutom andningsapparat själv, men det finns ett stort utbud av tilläggs dykutrustning som en dykare kan lita på för att göra sina erfarenheter trevligare.

Avbrott dykutrustning är den enklaste typen av dykutrustning, och är också den mest använda. Det är ofta bara kallad en Aqualung, och innebär att dykaren andas in från utrustningen och andas ut i det omgivande vattnet. Avbrott utrustning uppfanns av Jacques Cousteau, och den moderna singel-slang typ uppfanns av Ted Eldred. Alternativet att öppna-krets redskap är sluten krets redskap, som ofta kallas en rebreather. I ett rebreathersystem släpps luft inhaleras från utrustningen, och utandad tillbaka in i utrustningen, där den bearbetas så att den kan andas igen.

För längre dyk, är en sluten krets systemet ofta att föredra, eftersom längre löptider kan uppnås med en jämförbar vikt. Till exempel kan en genomsnittlig storlek rebreather tank och anständigt natronkalk skrubber för att filtrera luften tillåter dyk om fyra eller fem timmar. Däremot medger en genomsnittlig öppen krets system för ett dyk på endast cirka en timme eller mindre, vilket gör det bra för sportdykning, men lite annat.

Andra typer av dykutrustning undfly både öppen- och sluten krets SCUBA helt. En snorkel, till exempel, är en mycket låg-tech form av undervattens-andningsapparat, som väsentligen består av korta rör som gör att ett grunt dykare att hålla sin mun och näsa under vattnet medan fortfarande andningsluft från ytan. En yta-levereras dykning systemet liknar en snorkel, förutom med en mycket längre slang, pumpa vatten ner djupt för att upprätthålla dykaren. Ursprungligen användes för långa professionella dyk, men i den moderna världen är det ofta används som Snuba utrustning till djup på endast 20 till 30 fot (6-9m) för turister.

Förutom andningsutrustning, dykutrustning ofta ingår även någon form av skyddsutrustning för att skydda kroppen. En våtdräkt eller torrdräkt är den typ som oftast ses, som ger skydd från extrem kyla ses ofta i stora vattenmassor. Våtdräkter tillåter vatten att tränga in i neopren skiktet, vilket skapar ett isolerande skikt av vatten som håller kroppen varm. Torra kostymer, å andra sidan, används i extremt kallt vatten, eller i varmare vatten när dykaren räknar med att under vatten under en lång tid, och faktiskt hålla vatten från att komma in på alla. Kostymer är ofta utformade för att erbjuda skydd mot svider, eller från nötning av stenblock eller koraller.

Andra delar av dykutrustning inkluderar fenor, som tillåter en dykare för att tränga undan mer vatten när du flyttar sina händer eller fötter, flytelement som en ryggplatta eller bärighetskompensatorn, och elektriska dykare framdrivningsfordon för att hjälpa en dykare gå snabbare och längre. Dykare kan också bära särskilda dykmasker, vattens ficklampor eller ficklampor, dykning knivar, vikter eller lyftpåsar för att få saker och ting tillbaka till ytan.

  • Dykutrustning ingår en dykning mask.
  • En prismatiskt kompass, som kan bäras över en våtdräkt, hjälper dykare med undervattensnavigering.
  • Flippers används för att framdriva dykare genom vatten.