Vad är några bra val för ett barns första bok?

November 4

Det finns två mycket olika sätt att tänka på att välja ett barns första bok. En är att betrakta den första bok som du kommer att läsa för barnet - den första boken som ett barn kommer att höra och se. Det andra sättet att betrakta den första bok som barnet äger och hanterar sig själv.

Många föräldrar läser för sina barn innan han eller hon är gammal nog att veta vad man ska göra med en bok. Detta kan vara antingen för att det finns äldre barn som blir läst eller på grund av att föräldrarna känner att erfarenheten av att läsas till är viktigt för deras barn att ha tidigt. Om du funderar på en bok ur läsa för barnet, det finns flera faktorer att tänka på.

Inte minst bland de faktorer i valet ett första bok att läsa för ditt barn är din egen förmåga att tolerera läsa och höra det många hundra gånger. Som du kommer sannolikt att komma ihåg orden för resten av ditt liv, kanske du vill välja en text som du inte har något emot att ha outplånligt skriven på ditt minne.

När man överväger ditt barn, kanske du vill pröva överklagandet av bilderna och ljuden. Många tidiga böcker för barn införliva rim och bilder med klara färger. Vid tidiga stadier, är du inte ute efter en bok ditt barn kommer att förstå nu, men en bok som han eller hon kommer att förstå och njuta av vid en framtida tidpunkt. Inte heller boken måste ha en låg läsnivå, eftersom barnet inte läser för egen del.

En populär första bok att läsa för barn är Goodnight, månen, av Margaret Wise Brown, illustrerad av Clement Hurd. "Berättelsen" helt enkelt beskriver rummet av ett barn som råkar vara en kanin, och sedan en "Godnatt" önskas till varje viktig punkt i barnets omgivning, allt i rim. Det har nu varit charmiga preschoolers i över 60 år.

Andra populära första böcker är böcker som är gjorda för interaktion, som inledningsvis kan vägledas av föräldern. Ett exempel är Pat kaninen (Touch och Känn Book) av Dorothy Kunhardt, som inbjuder barnet, bland annat, "klappa kaninen."

Ett annat sätt att uppmuntra interaktion är för föräldern att peka ut och prata om bokillustrationer. Många bilderböcker kan användas på detta sätt. En bok som en mus i huset (A Real-Life Game of Hide and Seek) av Henrietta kan hjälpa till att hålla en förälders intresse av olika föremål på bilden, vilket gör att föräldern att prata barnet om en mängd olika ämnen: söker musen, identifiera objekt avbildade, räkna saker, etc.

Två böcker av Richard Scarry är också populära: Är detta House of Mistress Mouse (Board Book) och ägg i Hole (Touch-and-Feel)?. Dessa böcker är ofta läsas av vuxna att deras mycket små barn, men dessutom, båda finns som pekböcker, så de gör övergången från boken barnet hör och ser till boken att barnet hanterar för sig själv eller själv sömlös.

Eftersom pekböcker bjuda beröring, sida-svarvning av barnet, eller annan interaktion, kommer de sannolikt att vara värdefulla i tid innan ett barn är skicklig nog att vända sidorna enkelt och utan att riva dem. Färger, alfabetet, djur, mat, fordon, och läggdags är populära ämnen. Böcker som har texterna favoritbarnvisor som "The Däck på Bus" och "Huvud, axlar, knän och tår" är också i efterfrågan. Populära serier som Nicke Nyfiken och Dr Seuss böcker finns nu som styrelse böcker för de yngsta boken ägare, som sannolikt kommer att njuta av dem, både innan de är läsare, och när de har lärt sig att läsa.

  • Många böcker inriktade mot små barn införliva rim och färgglada illustrationer.
  • Många tidiga böcker för barn införliva rim och bilder med klara färger.
  • Populära böcker som Nicke Nyfiken och Dr Seuss är underbara första bok val för barn.