Vad är Xylitol Gum?

January 28

Tuggummi kan sötas på konstgjord väg, med hjälp av aspartam eller sorbitol, eller med hjälp av ett naturligt sötningsmedel, som socker eller xylitol. Xylitol tuggummi görs med xylitol, en "tand friendly" sockeralkohol naturligt i träd trä. Xylitol utseende och smakar som socker utom, till skillnad från vanliga rörsocker eller andra sötningsmedel, utgör xylitol många tandhygien fördelar.

Xylitol har antikariogena egenskaper. Specifikt xylitol hämmar Streptococcus mutans bakterier, bakterierna främst som förorsakat hål i tänderna. Jämför detta med andra sötningsmedel, som vanligtvis främjar bakterietillväxt. Detta trä socker minskar också plack genom att attrahera och hämma skadliga mikroorganismer från att växa, vilket ger tänderna tid att remineralisera emaljskador.

Fördelarna utöver tänderna. En studie i "British Medical Journal" 1996 genomfört en studie för att se om xylitol tuggummi haft någon effekt på barn som upplevt upprepade öroninflammationer. Hälften av barnen tuggade xylitol tuggummi och den andra hälften tuggas regelbunden tuggummi på samma frekvens. Barnen tuggar xylitol tuggummi upplevde en signifikant reducerad öroninfektioner. Xylitol tuggummi är också populär för diabetiker eftersom sötningsmedlet absorberas långsamt av kroppen och har bara en minimal effekt på blodsockernivån.

Xylitol upptäcktes först 1891 av en tysk kemist och har använts i amerikanska livsmedel sedan 1960-talet. Det finns inga kända allvarliga risker för människor i samband med xylitol. Trä socker är en milt laxerande, dock, och vissa människor kan uppleva anfall av diarré. Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) och Världshälsoorganisationen (WHO) anser xylitol säkert för alla att konsumera, från spädbarn till gravida kvinnor och äldre. Däremot kan xylitolinnehållande produkter vara dödligt för hundar.

Det bästa sättet att få xylitol i din kost är genom att regelbundet tuggummi. Xylitol tuggummi kan köpas i vanliga livsmedelsbutiker, hälsokostbutiker eller online via tillverkaren. Det finns många smaker och märken att välja mellan.

Detta sötningsmedel används inte ofta i bakning varor, eftersom det kan interagera negativt med jäst. Xylitol tuggummi innehåller typiskt ca 1 gram xylitol per styck. Det enda sättet att uppleva hälsofördelar som är förknippade med xylitol är att konsumera 4 till 12 gram av detta ämne per dag. Xylitol tuggummi innehåller 1 gram sötningsmedlet måste tuggas minst fyra gånger om dagen för några effekter ses. Annars kommer tandköttet visa sig vara ineffektivt, även om de tas i högre doser, men bara en gång eller två gånger om dagen.

  • Vissa typer av tuggummi innefattar xylitol som sötningsmedel.
  • Tugga xylitol tuggummi kan resultera i en reducerad öroninflammationer för vissa människor.
  • Xylitol.
  • Tuggummi med xylitol anses "tand friendly".