Ansökan till sjukvård skolar: Tio Stress-Saving Tips

November 27

Varje sökande till brittiska sjuksköterskeskola upplever en viss nivå av stress under processen. Men få alltför stressad och du kämpar för att prestera bra och tänka rationellt. Här är tio tips som hjälper dig att hantera stress och därmed effektivt hantera de utmaningar som din ansökan.

Hantera din tid på ett effektivt sätt

Tid är en värdefull resurs som du behöver använda klokt. Att ha ett oorganiserat förhållningssätt till hur du hanterar tiden ökar bara stressnivån i ditt liv.

Du tycker att det är lättare, utan tvekan, att göra jobb som du gillar eller som är lätta att slutföra än spendera tid att ta itu med de jobb som är mer angeläget och viktigt. Din omvårdnad ansökan är en av de riktigt viktiga jobb som du behöver för att prioritera.

Enkla strategier time management kan göra stor skillnad mellan att använda tid produktivt på din ansökan och slösa dyrbara timmar på oviktiga uppgifter. Till exempel kan du:

 • Identifiera vad du gillar att göra och vad du inte vill göra; sedan planerar att göra de inte så trevligt jobb först.
 • Fokus på hur lång tid det tar att göra de jobb; prioritera dem som kräver mer tid.
 • Planera dina jobb på vad som behöver göras, dagligen, veckovis och månadsvis. Detta sätt du hanterar din tid både på kort och lång sikt.
 • Bygga Recap perioder i din tid förvaltningsplan. Ofta tar det längre tid att slutföra uppgifter än du förväntar dig och har en säkerhetsdyna stoppar arbetsuppgifter äter upp tid som avsätts för andra jobb.

Dålig tidsplanering är ett av de viktigaste skälen för undermåliga med sjuksköterskestudenter. Att inte ha förmågan att prioritera åtaganden orsakar problem i alla aspekter av dina studier. Börja hantera din tid nu, och du är på väg att klara såväl som sjuksköterska.

Andas att lugna

En liten nivå av stress i ditt liv är bra för dig. Det stimulerar de hormoner som gör att du kan hantera svåra situationer. Men för mycket stress är skadligt och du måste balansera stress med perioder av avkoppling.

Andningsövningar hjälper dig att koncentrera sig på något annat än vad som orsakar stress, och extra syre in dina lungor lugnar kroppen. Du kan göra andningsövningar diskret i alla situationer - tentor, intervjuer, öppet hus. Prova denna enkla övning att lösa dina nerver:

 1. Sitt upprätt i en bekväm ställning.
 2. Placera en hand på magen och den andra på bröstet.
 3. Andas in långsamt och djupt genom näsan, koncentrera sig på att utöka din mage så handen på magen flyttar ut, inte handen på bröstet.
 4. Håll andan och räkna till fem.
 5. Andas ut genom munnen långsamt räkna till åtta när du andas ut.
 6. Upprepa i flera minuter för att lindra spänningar.

Ta lite motion

Fysisk aktivitet rensar ditt sinne och medför en känsla av välbefinnande. Utövar uppmuntrar frisättningen av endorfiner, de "lyckliga hormoner", och bidrar till att bekämpa de negativa effekterna av stress.

Så när du brottas med skrivkramp när du arbetar på din personliga uttalande, eller ängsligt räknar dagarna till en intervju, ta dina tränare och få flytta - du kommer att känna en positiv och full av energi.

Konkurrenskraftig motion kan hjälpa dig med din ansökan. Inte bara avvärja stress, men den mentala sidan av sporten hjälper dig att hantera konkurrensen på urvalsprocessen.

Tänk positivt

Stress tenderar att inducera negativa tankar och känslor, vilket kan leda till en mindre självsäker tillämpning och en mer dämpad prestanda vid intervjun.

Är ditt glas halvtomt eller halvfullt? Din syn på livet har en stor inverkan på hur du handskas med stressiga situationer. Alla kan inte vara optimist, men har en positiv syn på din ansökan kan verkligen gynna dig. Hellre än att tänka negativa tankar, intala dig att du kan göra detta och komma ihåg vad du har att erbjuda. Till exempel:

 • Kom ihåg när du senast hjälpt någon i nöd och de var tacksamma för er.
 • Tänk på när du fick en bättre märke i din uppsats eller test än du förväntat och hur det gjorde du känner.
 • Minns när du hade ett problem eller svåra situation och du lyckats lösa det med framgång.

Delta i en hobby eller intresse

Hitta en hobby som du kan absorbera dig i. Att ha en verksamhet som drar uppmärksamheten bort från urvalsprocessen och får dig att använda din hjärna på ett annat sätt minskar din stress.

Gör tid för dina vänner

Vänner är en mycket viktig del av ditt liv. De kan:

 • Erbjud en alternativ syn på dina problem och livets små frågor.
 • Sätt dina bekymmer i ett perspektiv.
 • Gör dig att skratta och hjälpa dig leka och stoja.

Dina vänner låter dig se livet från andra människors synpunkter och kan utmana dina egna förutfattade antaganden. Detta kan hjälpa dig att hantera din stress när du kan bedöma dina problem mot ett större sammanhang. Vänner hjälper dig också utveckla dina människor färdigheter.

Var självsäker och ta kontroll

Stress kan orsakas av känslan av att mycket av din framtid är utanför din kontroll. Urvalsprocessen för en ammande kurs involverar många människor i olika organisationer, och du kan känna att du har lite att säga till om hur din ansökan bedöms. Att ta tillbaka kontrollen över ditt program hjälper dig att hantera stress.

 • Planera din tidslinje och vad du hoppas uppnå och när; Detta ger dig mer kontroll över händelserna.
 • Forskning vad som händer med din ansökan så att du kan förstå processen. Kunskap är makt och ger dig tillbaka ägandet av din ansökan.
 • Delta öppet hus och händelser besökare. Om du gör det hjälper du uppskattar att dessa abstrakta deltagare i din ansökan är faktiskt riktiga människor som du kan chatta med.
 • Engagera med din ansökan och vara aktiv i sitt smidig utveckling. Uppföljning av referenser, kontrollera att universitetet har fått alla dina dokument och förbereda dina dokument i förväg om en CRB check. Dessa är alla sätt att ta kontrollen.

Det finns en fin linje mellan att vara självsäker och vara aggressiv i hur du hanterar din ansökan. Ta ansvar för din ansökan kommer att stödjas av antagningen laget, men alltför kraftfull beteende inte bli.

Skrubba ut ohälsosamma vanor

Människor utvecklar coping mekanismer för att hantera stress. Tyvärr har många av dessa mekanismer som faktiskt förvärra stress genom att påverka ditt liv på ett skadligt sätt. Det är inte alltid möjligt att ta bort orsakerna till stress, vilket gör att ha lämpliga coping tekniker allt viktigare.

Hur många av dessa strategier använder ni för att hantera stress?

 • Rökning
 • Dricka för mycket koffein
 • Överskridande rekommenderas alkoholkonsumtion
 • Överdriven sovande
 • Stillsam livsstil eller titta för mycket tv
 • Tvångsmässigt köpbeteende

När du använder vissa av dessa strategier med måtta kan hjälpa dig slappna av, sikta på någon av dem anger att du inte klara livets påfrestningar. Detta kommer att påverka din ansökan, antingen via din prestation på intervju eller hos din företagshälsovård hälsokontroll.

Unna dig

Vid utarbetandet din ansökan kan du hamna arbetar långa timmar antingen studerar eller arbetar (eller båda!) Och lämna lite fritid för dig själv.

Gör en punkt för att ge dig själv lite "mig tid" - time out från din hektiska schema när du koppla på det sätt du vet bäst. Mig tid inte behöver vara omfattande eller dyra, men det måste låta dig varva ner och njuta av ögonblicket. Kommer att titta på din favorit fotbollslag, spendera en timme blötläggning i en doftande bad, eller bara skruvade på soffan läsa en god bok alla hjälpa dig de-stress.

Prata med någon

Om du tycker att även efter att använda förslagen i de föregående avsnitten du fortfarande känner dig stressad och din hälsa, välbefinnande och prestation lider, då var inte rädd för att tala med någon. Ingenting är fel med att be om hjälp, och många människor är glada att prata med dig och ge råd. Din GP, ​​skolan eller högskolan handledare är bra ställen att börja.