Vad Är Innovation Curve?

August 26

En companyâ € s position på kurvan innovationen visar hur den tänker, omfamnar, eller anpassar sig till förändringar. I ena änden av kurvan innovationen är Innovators; på den andra änden är eftersläntrare:

 • Innovatörer: En mycket liten andel (2,5 procent) av företagen och beslutsfattare hör till denna kategori. De bryter reglerna eftersom, såvitt theyâ € re berörda, det finns inga regler. De anstiftar omvälvande teknik, teknik som förändrar hur människor lever och se världen.

  Innovatörer fört oss nedladdningsbar musik, Google maps, och sociala nätverk. Innovatörer är inkubatorer för nystartade företag som frodas på kanten av osäkerhet och djärvt leder där inget annat företag har gått före.

  Fråga till dig: Hur lång tid tog det dig att experimentera med sociala medier i ditt företag? När började ditt företag få sin Facebook-sida eller börja övervaka kunder på Yelp.com? Ju längre du tog för att undersöka effekterna av ny teknologi på ditt företag, ju längre bak du blir, exponera ditt företag till större osäkerhet.

 • Early adopters: Tidiga är människor och företag som är snabba att greppa en bra idé när de ser en. De föredrar att leda, inte följa, och de arenâ € t rädd för att uppfinna eller anta olika sätt att göra saker, om att göra så ger dem en kant. Om 13,5 procent av personer och företag hör till denna kategori. De är risktagare.
 • Tidig Majoritet: Människor och företag som hör till denna kategori är öppen för förändringar, så länge det doesnâ € t gunga båten för mycket. De verkar i zonen mellan tidiga och de sena Majoritets folks, pendlade fram och tillbaka mellan de två.

  De vill innovation, men först efter buggar har retts ut. Deras affärskulturen kan vara i omvandling av flera skäl, varav en är att de går från ett kommando-och-kontrollstruktur till en mer adaptiv och flexibel kultur.
 • Sen Majoritet: Människor i denna grupp, vilket utgör 34 procent av människor och företag, föredrar att vänta tills de känner helt säker på vad som händer. Resultaten måste vara konsekvent innan de känner sig bekväma att introducera nya idéer i deras kultur.

  När itâ € s inte längre praktiskt att motstå, theyâ € ll transplantera en idé från annat håll, men kommer att göra det utan att anpassa den för att passa. Om detta snabb lösning misslyckas, vilket är mycket troligt, skyller de på idén i stället undersöka hur genomförandeprocessen kan ha saboterat deras framgång.

  Sena Majoritets företag föredrar att undvika risker och förebygga misstag, värde perfektionism och förutsägbarhet, och Dona € t gillar överraskningar. De har en låg nivå av förtroende för deras employeesâ € förmågor och sätt massor av kontroller för att se till att ingen färger utanför linjerna. (Observera att vissa av dessa egenskaper gäller även tidiga majoriteten företag som fortfarande har en fot fast i gamla vanor.)

 • Släntrarna: eftersläntrarna är de verkliga gamlingar som föredrar att använda en roterande telefon, fortfarande faxmeddelanden och Dona € t vet hur man sätter på en dator. Få bilden? Omkring 16 procent av personer och företag hör till denna kategori.

Företag som donâ € t hantera sina kulturer kan oavsiktligt straffa eller blockera kreativitet och innovation de förväntar anställda att leverera.