Vad är en Loggning Winch?

August 28

En loggning vinsch är en enhet vanligtvis monterad på baksidan av en traktor som används för att dra stora stockar eller träbitar från öknen. Denna kabelsystem är användbart för exceptionellt tunga jobb eller för upprepad användning, och det eliminerar behovet av dyrare grappling system. Liksom andra typer av vinschar, använder loggning vinsch en kabel som är insvept flera gånger runt en trissa hjulet; när hjulet roterar i en riktning, är kabeln matas ut så att den kan lindas runt stockarna. När hjulet snurrar i den andra riktningen, dras kabeln, dra åt eller dragande loggarna.

Den traktor som loggnings vinsch är ansluten måste har ett kraftuttagssystemet (PTO). Detta är den enhet som kommer att driva vinsch remskivan för att dra stockar och säkra dem på plats. Ett rep används för att styra kopplingen av systemet, vilket gör det möjligt för en användare att mata ut kabeln lätt eller börja aktiveringen som kommer dra in kabeln. En användare kan stå vid sidan av stockarna, eller han eller hon kan använda systemet samtidigt som sitter i förarsätet i traktorn. En bur är vanligtvis monterad bakom förarsätet för att skydda föraren i händelse av en fel olycka eller systemet.

Medan en grappling griparsystem föredras av många skogsarbetare, är en loggning vinsch kan förflytta mer än en log på en gång, och det är också i stånd att förflytta stockar över en lång sträcka. Gripar kan oftast bara dra en stock i taget, och de är i allmänhet utformade för att flytta stockar en kort sträcka. Kablarna i en loggning vinsch kan lindas runt flera stockar på en gång, och kan sedan dras upp stockarna mot en skotare; stockarna sedan släpas bakom traktorn till en slutdestination.

Mindre vinschar kan användas för att utföra denna uppgift också, även om de bara kommer att kunna dra mindre stockar, beroende på vikt kapacitet och funktion vinsch och dragfordonet. Vissa ATV, till exempel, kan funktionen vinsch system som loggar kan säkras för att dra, men ATV är mycket mindre kraftfull än de flesta traktorer och vinsch monterade på dessa fordon kommer sannolikt att endast vara dimensionerad för en lägre vikt kapacitet. Detta system skulle vara användbart för en husägare dragande mindre stockar till att klippa ved.

  • En logger arbets.
  • En loggning vinsch kan användas för att dra stockar från en skog.