Vad är ryska Fudge?

September 14

Rysk fudge är faktiskt inte ryska alls, men har sitt ursprung i Skottland och England. Det är en choklad-fri fudge som bygger i huvudsak på sötad kondenserad mjölk, smör och sirap för att uppnå sin släta, fudgy konsistens. En något hårdare, mer söt version - kallas tablett - utelämnar sirap. Denna version av rysk fudge har varianter så långt norrut som i Nederländerna, vilket kan vara hur denna fudge fick sitt namn. Vissa kockar gör en mycket enkel version av rysk fudge, medan andra inkluderar sprit, nötter, och smaksatta extrakt.

Aromen på ryska fudge är typiskt sirap. Trogen sitt namn, denna honungsfärgade sötningsmedel helt enkelt en blekare version av den populära brittiska behandla kallas sirap. Dark-färgad sirap är ofiltrerad, lämnar den med en djupare, något skarp smak. Vissa bagare föredrar gyllene sirap eftersom det är lätt och söt utan någon bitter eftersmak. Tillverkarna gör det genom att blanda syror med råsocker och sedan sila blandningen för att förfina den och göra den mycket blek.

Smör och sötad kondenserad mjölk ger rysk fudge sitt täta ännu-formbar konsistens. Recept kallar allmänhet för ca 1 del vardera av smör, sötad kondenserad mjölk, och vanlig mjölk. De flesta recept rekommenderar helmjölk, men kockar kan använda mjölk som innehåller så lite som 1% mjölkfett. Skummjölk är generellt för tunn för att hjälpa fudge möts ordentligt, dock, och kan ge en relativt sliskig pralin.

Recept brukar också kräva ca 6 delar strösocker, 1/8 del sirap och en kapsyl vaniljextrakt. Den mjölk och socker brukar värmas tillsammans över medium-låg värme och rörs hela tiden tills sockret löst sig. Nästa smör, sirap, extrakt och båda mjölk tillsätts. Som kocken rör om bör blandningen blivit mycket tjock, som sås eller smält glass. När tjock, är den ryska fudge redo att hällas i en tårta pan eller brownie tenn. Kylnings godiset natten normalt ger tjockt fudge som lätt håller sin form.

Detta är bara den mest grundläggande receptet för rysk fudge. Många kockar lägger också om 1/8 del konjak, whisky eller rom i varierande smaker. Milda smaker, som äpple, päron, och persika, ofta fungerar bra i detta recept. Enskilda personer kan också ersätta vaniljarom för några andra aromer som de gillar, från orange och hallon till kanel. Nötter kan också göra en god tillägg till ryska fudge. Hackade och rostade mandlar och valnötter är både populärt, liksom pekannötter och macadamianötter.

  • Svart sirap, som kan användas för att göra ryska fudge.
  • Rysk fudge ofta toppad med pekannötter.
  • Många kockar lägger whisky till receptet för rysk fudge.
  • Granulerat socker, som används för att göra ryska fudge.