Vad är Vermicompost?

September 11

Maskkompost är en typ av organiskt gödselmedel som består av masken gödsel. Det produceras när vissa arter av daggmaskar foder på matrester. Maskkompost innehåller normalt mer näringsämnen än andra typer av kompost och har många organiska garde användningsområden. Organiska trädgårdsmästare ofta använder det som en trädgårdsgödsel, plantor förrätt, eller krukväxter-växtnäring. Vissa trädgårdsmästare blanda detta kompost med melass och vatten till en näringsrik, jord te.

Denna organiska gödselmedel variant består helt av masken gjutjärns kvar från utfodring. Maskkompost är också känd som masken humus, vermicast, mask kompost och mask gödsel. Det är oftast framställs genom en process som kallas vermicomposting där röda Wiggler eller tiger maskar foder på organiskt material. Vermicomposting sker både enskilt och kommersiell användning.

En liten vermicomposting bin kan innehålla upp till 10.000 maskar utfodring på matrester såsom fruktskal, skal och kaffe grinds. Vid riktig under kontrollerade förhållanden, är vermicomposting processen hygienisk och producerar inga obehagliga lukter. Vissa trädgårdsmästare väljer att placera sin mask fylld, kompostering bin i ett kök för bekvämlighet.

Vermicompost föredras av många organiska trädgårdsmästare grund av dess överlägsna näringsinnehållet. Detta gödselmedel är vanligtvis mer näringsrika än andra kompostmaterial och används ofta i stället för trädgård matjord. Forskare har funnit att maskkompost också har en större förmåga att undertrycka vissa växtsjukdomar. Denna kompostmaterialet behåller vanligtvis fukt bättre än andra organiska kompost. Det är en mångsidig gödselmedel med en bred variation av trädgårds användningar.

Denna kompost är allmänt används som en organisk gödsel för blomma trädgårdar och livsmedels tomter. Materialet kan blandas med matjord för både inom- och utomhusbruk. Den kan också spridas som ett tjockt skikt på toppen av den befintliga marken. Överflödet av näringsämnen i denna kompost tros öka frukt- och blomma produktion i många växter. Vermicompost är också allmänt utnyttjas som en plant starter och planteringsjord blandning. Vegetation odlas i den här typen av kompost växer oftast snabbare och starkare utan extra gödning.

Worm humus eller maskkompost kan även torkas och lagras i upp till två år utan att förlora dess potens. Många organiska trädgårdsmästare föredrar att lägga till en liten mängd torkad kompost i stället för kommersiella växt kosttillskott. Trädgårdsmästare blandar ibland maskkompost med melass och vatten för att göra en särskild jord te. Denna blandning användes istället för vatten för att dränka jorden i trädgårdar och krukväxter. Mark te kan också användas som en hög styrka, växtnäring vätska.

  • Vermicompost består av masken gjutjärns.
  • Organiska trädgårdsmästare använder ofta maskkompost för krukväxt mat.
  • Röda Wiggler maskar kan användas för vermicomposting.