Definiera Speed ​​Reading

September 8

Snabbläsning är inte ett helt annat sätt att läsa; det är bara ett mer fokuserat sätt att läsa. Läsning engagerar ögon, öron, mun, och, naturligtvis, hjärnan. Snabbläsning engagerar dessa sinnen ännu mer än normal läsning eftersom du använder dina sinnen och hjärnkapacitet ännu mer effektivt.

Snabbläsning är

 • Att se: Det första steget i att läsa något är att se orden. Med hastighet behandlingen, du använder din syn på speciella sätt:

  • Du läser flera ord i en enda blick. Såvida du stöter ord som du inte känner eller inte har läst tidigare, behöver du inte läsa ord en i taget.
  • Du utöka din vision så att du kan läsa och förstå många ord i en enda blick. En mycket bra fart läsare kan läsa, se och bearbeta 10 till 14 ord på en gång.
  • Du utöka din vision att läsa vertikalt och horisontellt på sidan. Hastighets läsare kan läsa och förstå ord på två eller tre olika linjer i en enda blick.
 • Tyst läsning: De flesta människor hör orden när de läser. Du kan tala ord till dig själv för att du lärde mig läsa med ljudet-det-ut-metoden. Problemet med sondera ord när du läser är att du läser inte i den hastighet du tror, ​​utan snarare på den hastighet du pratar. Klingande ut är bra för början läsare, men någon gång måste man avstå ljud om du vill vara en hastighet läsare. Att säga orden, även om du bara viskar dem innanför ramarna för din skalle, tar tid och hindrar dig från att läsa så fort du kan.
 • Avkoda ord: När du stöter på ett ord i din läsning som du inte känner eller känner igen, måste du avkoda den. Du dela upp den i stavelser, försök att uttala det, och se om det är relaterat till ord som du vet. Du försöker få sin mening, och om du inte kan göra det på egen hand, du konsultera en ordbok eller annan referenskälla. Ju mer du läser, desto färre ord du har att avkoda eftersom läsning förstorar ditt ordförråd. Det introducerar dig till fler ord.
 • Förstå: Syftet med läsning är att förstå - att lära sig något nytt, se världen ur ett annat perspektiv, eller kanske bara få information för att klara ett prov eller förbereda för ett affärsmöte. Hur väl du förstå vad du läser bestäms av din

  • Läshastighet: När du inte läser vid rätt hastighet, är din förståelse minskat. En av de färdigheter du förvärvar som en hastighets läsare är att veta när man ska bromsa och när att påskynda. Den snabbaste hastigheten läsare justera hastigheten med vilken de läser, precis som de snabbaste aktie bil åkare bromsa när de är i ett trångt område eller på en fiffig lapp av vägbanan. De anpassar sin hastighet beroende på vilken typ av läsning de gör.
  • Bredd ordförråd: Att ha ett stort ordförråd är ett måste för hastighets läsare. Du kan inte komma ifrån det.
  • Grad av förtrogenhet med ämnet: Hur stark bakgrund du har i ämnet du läser om avgör hur väl du förstå vad du läser. Självklart har du ett försprång om du reser i landet du är bekant med och du vet jargong redan.
 • Koncentrera: Alla behandlingen kräver en viss mängd av koncentration. Hastighet läsning kräver dock ihållande, kraftfull koncentration för när du snabbt läsa, gör du många saker på en gång. Som du ser och läser orden på sidan, även förblir du uppmärksamma på de viktigaste idéer som författaren vill presentera. Du måste tänka tillsammans med författaren och upptäcka hur hon presenterar materialet så att du kan sätta fingret på de viktigaste idéerna.

  När du läser, du måste läsa mer perspektiv och separera detaljer från tyngre grejer. Du måste veta när man ska skumma, när man ska läsa snabbt, och när att sakta ner för att få ut kärnan i det.