Hur väljer jag det bästa Stir Fry Marinad?

July 19

När du väljer en stek marinad, är det viktigt att hitta en som kommer att komplettera den specifika skålen. Vissa marinader smakar bättre med kyckling eller fisk, till exempel, medan andra är idealiska för nötkött. Många kommer att smaka bra i nästan alla typer av stek, dock. En stek marinad kan vara söt eller kryddig, och det kan vara hemlagad eller köpt på en marknad eller livsmedelsbutik.

Om någon är ute efter att göra en marinad för nötkött stek, rött vin eller nötkött buljong vanligen används som bas för marinaden. Därefter kan andra kryddor tillsättas, såsom chilipulver, vitlök och ingefära. I andra hand, kanske en bra stek marinad för kyckling innehålla vitt vin eller kycklingbuljong och en mängd olika kryddor, till exempel kinesiska fem spice pulver, vitlök och ingefära.

Många gånger en stek marinad kan komplettera någon typ av stek. Till exempel, en av de mest populära typer av marinader är teriyakisås. Den kan användas med kyckling, nötkött, fisk eller tofu och är en av de sötare typer av omrörnings fry marinader. När du gör en teriyaki marinad, vanligen soja används som bas, och andra ingredienser kan omfatta söt sherry, farinsocker, ingefära och vitlök.

Vissa människor längtar efter en tung ingefära smak i deras uppståndelse FRJ marinader. I så fall kan en god hemlagad marinad kombinera både färsk ingefära och pulveriserad ingefära. För människor som gillar en söt ingefära marinad, farinsocker, apelsinjuice, och söt sherry sättas. För människor som föredrar lite mer krydda till deras ingefära marinader, röd paprika flingor, kalk och het sesamolja kan läggas.

Ett populärt sätt att sockra upp en stek marinad är genom användning av honung. Många recept kräver honung för alla typer av uppståndelse FRJ rätter. Några vanliga kombinationer inkluderar en blandning av honung, soja, sesamolja, och vitvinsvinäger. Honung kan också blandas med fruktjuice, såsom apelsinjuice, ananasjuice, eller limejuice för att göra en citrus infused marinad.

För människor som inte har tid eller lust att göra en stek marinera hemma, det finns många olika färdigköpta alternativ. Vissa märken har marinader som är särskilt utformade för nötkött eller kyckling. Många olika märken erbjuder dagliga favoriter, såsom teriyaki marinad och honung soja marinad. Dessutom kan vissa märken erbjuder unika vändningar och införa smaker såsom citrongräs och saffran.

  • Pulveriserad ingefära är en populär ingrediens i uppståndelse FRJ marinader.
  • Vitvinsvinäger, som kan användas för att göra en stek marinad.
  • Thailändska och andra stek marinader innehåller ofta jordnötssmör.