Vad är Fax Marketing?

December 24

Fax marknadsföring är en marknadsföringsstrategi som företag kan använda för att främja och marknadsföra ett företag. Det innebär att skicka reklammaterial via fax, snarare än av direktreklam, e-post eller någon annan form av marknadsföring. Företag som använder fax marknadsföring som en del av deras marknadsföringsmetoder använder vad som kallas en blast fax. Den går ut till många faxnummer en direkt efter den andra. Vanligtvis kräver denna fax programvara som gör att avsändaren för inmatning av alla faxnummer i maskinen snabbt och enkelt. Sprängning faxet ut är också automatiskt så det inte kräver någon att stå vid faxmaskinen och mata in nya faxnummer och ladda arket varje gång.

Marknadsföring med fax har funnits längre än e-postmarknadsföring och andra former av Internet-marknadsföring. Som uppfinningen av Internet kom in i bilden och nya former av marknadsföring kom på plats, blev fax marknadsföring mindre vanligt förekommande. En del av det hade att göra med kostnaden för att skicka fax, särskilt i fall där de faxnummer är långa avstånd.

Nu, marknadsföring experter säger att fax marknadsföring faktiskt kan ställa in verksamheten bortsett från resten av publiken. Med e-inkorgar översvämmas med PR och marknadsföring e-post varje dag och brevlådan blir översvämmad med marknadsföring bitar, är faxmaskiner i många företag försummade och tomt när det kommer till marknadsföring objekt.

Den tankeprocess är att istället för att skapa en dyr direkt försändelse och betala porto, kan ett företag faktiskt tjäna på att använda fax marknadsföring för att nå sin publik. Främst, fax marknadsföring tekniker fokuserar på företagskunder. Till exempel kan ett företag för kontorsmaterial skicka ut kuponger eller säljmeddelanden använder fax marknadsföring. Fax marknadsföring tenderar inte att fungera lika bra med konsumentmarknadsföring eftersom många konsumenter inte har en fax i sitt hem, medan detta är en vanlig stapelvara i ett företag.

Fax marknadsföring kan användas av företag genom att faxa meddelanden och information till en lista med befintliga faxnummer som företaget upprätthåller. Vissa företag säljer listor med faxnummer för de särskilda typer av kunder som du försöker rikta. För att följa upp effektiviteten i fax marknadsföring, är det en bra idé för företag att inkludera någon form av kampanjkod för att samla om någon ringer för att komma åt detaljer eller returnerar den via fax.

  • Fax marknadsföring ersatte direktreklam kampanjer för några business-to-business annonsörer.