Vad är ett Eye Bolt?

December 29

En ögonbult är en speciell typ av fästelement som har en klubba-liknande form. En ände av ögleskruven liknar den gängade änden av en skruv, medan den andra sidan är smidd in i en cirkulär form. I en standardenhet, är skaftet hos bulten centrerad nedanför mittpunkten av cirkeln. Specialöglor kan också kompenseras, eller vevas så att skaftet sitter på ena sidan av cirkeln.

Typiskt och öglebulten används för att fästa en kabel, sträng, tråd, eller kedjan till något annat föremål. Till exempel kan dessa bultar införas i ett tak eller balk för att stödja kanalsystem och VVS-rör. De kan också hänga en boxningssäck eller blomkruka från ett tak eller veranda. En ögonbult monteras i golvet kan bidra till att stödja en hängande objekt och öka stabiliteten. They enheter kan också installeras i en vägg för att hänga trådar eller strängar för att stödja en målning.

Beroende på funktion och kvalitet, öglor antingen funktionen ett falskt eller svetsad konstruktion. I en smidd bult, är ögat på toppen görs genom att böja en stålstycke för att bilda en slinga som inte riktigt nära helt. Svetsade bultar har ett fullt sluten cirkulär ögat svetsad till en bas eller skaft. Båda kan användas i en mängd olika tillämpningar, men svetsade bultar tenderar att krävas för de mest extrema installationer.

De olika typerna av gängor på en ögonbult kan hjälpa användare skilja mellan sådana som är konstruerade för trä och de som gjorts för att arbeta med metall. Ögon släpar eller öglor avsedda för trä, har mycket naturligtvis trådar längs skaftet samt en spets att bita in i träet. Plåt släpar eller maskinöglor, har fina trådar placerade mycket nära varandra för att ge en stark fäste i metallföremål. Både trä- och metallbultar kan funktionen en fullständig eller delvis gängat skaft beroende på applikation.

När du väljer en ögonbult, måste installatörer hitta en enhet som säkert kan stödja den nödvändiga belastningen. Generellt kan längre bultar och de med en tjockare skaft stödja tyngre vikter. En ögon stor diameter rymmer tjockare föremål som kedjor eller tunga kablar, medan ögonen med en mindre diameter rymmer strängar och tunna trådar.

Många öglor är tillverkade av kolstål, men liksom alla objekt stål kan dessa bultar rostar eller korroderar med tiden. Bultar som används utomhus bör göras av galvaniserat stål för att motstå rost från regn och andra former av nederbörd. Om ögleskruven kommer att användas i närheten av kemikalier eller i en industriell miljö, kommer rostfritt stål öglor minimerar risken för korrosion och hjälpa bulten hålla upp mer effektivt över tiden.

  • Maskinöglor kan användas för fastsättning av plåt.