Vad är semi-permanent ögonfransförlängning?

December 27

Semi permanent ögonfransförlängning är konstgjorda ögonfransar som används för att öka längden, tjockleken, och fullhet av naturliga ögonfransar. Beroende på behandling och den person som använder den, kan förlängning pågå från fyra till åtta veckor - till skillnad från permanenta ögonfransförlängning, vilket kirurgiskt är fästa, eller lösögonfransar, som måste tillämpas med varje användning. Varje artificiell utvidgning anbringas på enskilda ögonfransar som en enda sträng av syntetiskt material. De tas bort när den riktiga ögonfransar faller ut naturligt att låta en ny för att växa.

Som en kosmetisk förbättring, är semi permanenta ögonfransförlängning tros förbättra utseendet på ögon och ansikte. Längd och volym kan variera, beroende på ändamålet. Medan vissa användningsögonfransförlängning för att lägga till en naturlig look av volym och längd till gallring eller glesa ögonfransar, andra väljer mer extrema och fashionabla tillämpningar, i varierande längder och färger.

Extensions kan tillämpas av en utbildad professionell eller genom att använda en gör-det-själv-kit. Det senare är allmänt anses vara den mest kostnadseffektiva, men kan också ge mindre polerade resultat, beroende på material och skicklighet hos användaren. Som ögonfransarna faller ut, de måste åter tillämpas individuellt via antingen upprepade salong besök eller materialen i kitet. Semi permanent ögonfransförlängning är oftast vattentäta, och kan tåla samma miljöer som naturliga ögonfransar.

Livet för semi permanenta ögonfransförlängning kan förlängas genom väl hand om både de naturliga och konstgjorda ögonfransar. Även ögonfrans förlust inträffar som en del av den normala franstillväxtcykeln, till lämplig uppmärksamhet ögonfrans hälsa kan förlänga cykeln, med den extra fördelen av fylligare och friskare fransar. Grooming de konstgjorda ögonfransar kan också minska effekterna av slitage.

Med felaktig tillämpning och omsorg, kan förlängning innebär vissa risker. Limmet och syntetiska frans materialet kan irritera ögat om de kommer i kontakt med ögats yta, och i vissa fall kan orsaka infektioner. Långvarig användning av semi permanenta ögonfransförlängning kan även orsaka de naturliga ögonfransar att falla ut, ett tillstånd som kallas Traction Alopecia, där tyngd och spänningar plats onödig påfrestning på kroppen, och roten av ögonfrans.

Eftersom ögonfransarna fungera som en defensiv barriär, skyddar ögonen från föroreningar och irriterande, inflammation eller infektion från främmande substanser kan resultera. Ögonfransar kommer att växa tillbaka efter att ha lidit Traction Alopecia, men ögonen förblir sårbar tills tillräckligt återväxt skett. Läkare rekommenderar ofta behandling på en ansedd salong för att undvika missbruk och felaktig hantering av ögonfransförlängning, för att minimera risken för problem.