Hur rengör jag Betong?

December 30

Att hålla betong ren är en angelägenhet för många husägare, eftersom färgade uppfarter och andra områden kan göra utanför hemmet ser mindre än lockande. Det är viktigt att notera att betong och cement är inte samma sak, även om många människor tenderar att blanda ihop de två. Cement är ett grått pulver som är en del av betong, tillsammans med sten, sand, vatten och andra material. Även om du kanske vill ibland använda en högtrycks betong städning eller göra jobbet själv, det är också en bra idé att rengöra betong regelbundet.

För lätt till medelsmutsuppbyggnad, prova ett tvättmedel och vatten blandning eller en blandning av fosforsyra och vatten för rengöring betong. Fosforsyra består av elementen fosfor, väte och syre. Det används i vissa rengöringsmedel på grund av sin förmåga att ta bort mineralfyndigheter och rost från ytor. För tunga smutsuppbyggnad på betong, kan en saltsyrabaserat rengöringsmedel användas, men saltsyra bör användas försiktigt. Inte bara är denna syra stark, kan det, ironiskt nog, skapa rostfärgade fläckar när du rent konkret, även om det är också för att ta bort rost.

Testa alltid alla rengöringsmedel som du använder för att rengöra betong genom att först försöka det i en omärklig plats på betongen. Alkaliska baserade rengöringsmedel används vanligen för att avlägsna fet smuts på betong. Till exempel kan stora ytor med oljig betonggolv rengöras med en alkalisk baserad golvrengöringsmedel.

Trinatriumfosfat (TSP) är ett lösningsmedel som också kan ta bort fettfläckar från betong. Lösningsmedel används som rengöringsmedel för att de är flytande substanser som har egenskapen att upplösa andra substanser. Mineral sprit förädlas nafta lösningsmedel som kan tillämpas i en pastaform för att rengöra betong. Pastan gnids in fläcken på betongen och sedan lämnas att torka innan sköljning med vatten. Det kan ta flera tillämpningar av lacknafta för att ta bort hela fläcken.

Tätning kan minska den tid som behövs för att rengöra betong. Akryl eller metakrylat tydliga tätningsmedel hjälper till att skydda mot smuts uppbyggnad. För att ta bort mossa, som tenderar att växa på fuktig betong, prova en produkt som innehåller ammoniumsulfamat. Ammoniumsulfamat är en ganska låg toxicitet ogräsmedel med ett vitt kristallint utseende.

  • En man jämna ut ett betonggolv.
  • Saltsyra kan användas som ett konkret renare.