Rengöring ett duschdraperi

December 30

Om ditt hus har ett badkar med dusch munstycke fixtur, är chansen att du också har någon typ av duschdraperi. Det finns två typer av gardiner gjorda för badkar-typ duschar; ett innerfoder tillverkat av plast eller vinyl för att ge avskildhet och hindra vatten från att komma ut ur badkaret, och en yttre ridå vanligen tillverkade av tyg för att fungera som en dekorativ touch. Båda är upphängda vanligtvis från duschdraperi krokar hålls upp av räcken.

Vanligtvis gjord av vinyl eller plast, inre dusch gardin liners tar daglig misshandel, och måste rengöras ofta för att förhindra mögel och mjöldagg tillväxt. Det finns flera metoder för rengöring ett duschdraperi liner:

Sätt din duschdraperi liner i ditt kläd tvättmaskin, och fylla maskinen med kallt vatten. Använd inte varmt vatten om din liner är gjord av vinyl, eftersom det kan smälta från värmen. Lägg några vita handdukar för att balansera lasten. Lägg en kopp full av regelbundna flytande blekmedel och tillräckligt tvättmedel som om du tvättar en stor belastning på tvätt. Låt lasten att agitera för fem minuter, sedan stänga av brickan och låt lasten i blöt i minst en timme. Efter en timme, låt lasten tvätt i tunga cykel. Vid sköljningscykeln, tillsätt flytande sköljmedel, eftersom det kommer att hjälpa till att avlägsna tvålen från vinyl eller plast. När belastningen är klar, ta bort fodret från maskinen och hänga utanför torka, eller lägga tillbaka på dusch gardin ringar och låt den lufttorka över badkaret.

Om du upptäcker att din tvättmaskin kan skada din liner kan du blöta det i ett fullt badkar med varmt vatten med en kopp full av blekmedel. Låt det dra i minst två timmar, sedan hänga tillbaka den på sin duschdraperiringar lufttorka.

En annan effektiv metod för rengöring av en duschdraperi liner är att lämna det på sina ringar och spraya den frikostigt med mögel renare speciellt framtagen för användning i badrum. Läs etiketten noga för att se till att det inte kommer att skada ditt duschdraperi liner, stå inne i badkaret, spraya linern fulla längd och bredd, sedan omedelbart lämna badrummet efter att du slår på ventilationsfläkt om du har en. Om du inte gör det, öppna sedan några fönster för att tillåta luft att cirkulera och undvika rök av dammsugaren. Låt renare att arbeta för den tid som rekommenderas på produktetiketten, och skölj sedan linern ren.

Torka aldrig en plast eller vinyl duschdraperi i torktumlaren, eftersom det kan smälta från hög värme. För att förhindra tillväxt av mögel och mjöldagg, alltid dra gardinen över längden på skenorna för att låta det lufttorka mellan duschar.