Vad gör en massageterapeut Do?

January 1

En massageterapeut är en professionell som utför massage och kaross. Området massage är ganska stor, kör allt från terapeuter som utför grundläggande Svensk massage till människor utbildats i mer esoteriska områden som brytpunkt. En massageterapeut mål är oftast att koppla sin klient samtidigt främja allmän hälsa och välbefinnande. Vissa grenar av massage är inriktade på att behandla särskilda hygienvillkoren, och på att ta itu medfödda muskelproblem.

Folk har utför massage och kaross på varandra i tusentals år. En vänlig mänskliga kontakten tros vara viktig för psykisk och fysisk hälsa. Flera kulturer har utvecklat sina egna distinkta grenar av karossen, såsom lomi lomi på Hawaii och Shiatsu i Japan. Kaross ofta integreras i en större holistisk healing praktiken som traditionell kinesisk medicin. Många människor runt om i världen anser massage som en viktig del av deras personliga hälsa och skönhet regim.

Som en del av en massageterapeut jobb, han eller hon arbetar med ett brett spektrum av kunder. Många människor söker massage enbart för avkoppling och komfort, men vissa människor kommer till en massageterapeut för djupare arbete. En massageterapeut använder sin utbildning för att behandla kunder på individuell basis. Han eller hon kan arbeta som frilansare eller i ett spa eller medicinsk klinik, laddning varierande avgifter för olika tjänster. Vissa terapeuter erbjuder ytterligare tjänster som ansiktsbehandlingar och kroppsbehandlingar för att komplettera sina massagemetoder.

Utbildningskrav för att bli en massageterapeut varierar; vissa regioner reglerar massage noga, medan i andra licensiering är mer slapp. Många skolor av massage erbjuder grundläggande certifieringsprogram som kan byggas på för att lära sig ytterligare tekniker som djup vävnad massage eller traditionell massage som thailändsk massage eller akupressur. Utbildningen innehåller också en förtrogenhet med anatomi och fysiologi av människokroppen, och en diskussion av unika förhållanden som berör massörer, allt från muskelspänning till cancer. En bra massage Skolan erbjuder även workshops i etik och affärsmetoder.

Denna mycket gamla yrke har en olycklig rykte med vissa människor eftersom det är förvirrad med en annan gammal yrke: prostitution. Massage terapeuter föredrar att distansera sig så mycket som möjligt från sexarbete, eftersom deras rutiner är fokuserade på helande och professionell touch. Även massage utförs ofta på en naken kropp, behöver massage terapeuter inte erbjuda sexuella tjänster. De föredrar också termen "massageterapeut" till "massör", eftersom "massör" är ofta en eufemism för "sexarbetare".

  • Vissa massörer erbjuder massage med varma stenar att koppla kunderna.
  • Under en thailändsk massage terapeuten manipulerar kroppen av klienten för att bidra till att uppnå avslappning.
  • Massage är en populär avkoppling och helande verktyg.