Skötsel av tulpaner

November 12

Jag kommer alltid att minnas spänningen jag upplevt första gången jag hade ett hem i min egen där jag kunde plantera blommor och se dem blomma till härliga förverkligas. Den bästa delen om växande blommor var att de krävs lite underhåll, eftersom jag hade valt att plantera lökar. Som genom ett trollslag, lökarna jag hade planterats under senhösten fram ur den fortfarande snöiga marken följande början av februari och nådde genom den kalla marken för starkt solsken overhead. Efter nästan glömt att jag hade planterat dem, gick jag in på verandan som kall februari morgon och spionerade från ögonvrån sin smaragdgrön fingerliknande stjälkar precis börjat peta genom snön. Flera veckor senare var rabatten fylld med klasar av pastell krokusar, inramade på vardera sidan av jätte hyacinter, med en dramatisk bakgrund av ståtliga tulpaner.

Plantering, växande, och underhålla tulpaner är alla lätt. Som med alla lökväxter, gräva det grunda hålet är den svåraste delen av hela planteringsprocessen. Här är stegen för plantering, odling, och ta hand om tulpaner:

  1. Köp friska lökar. Jag har haft stora lycka köpa lökar från blomster hus på nätet. Välj bara från bilderna vilka typer av tulpaner som du vill, och beställa lökarna. En seriös återförsäljare kommer att leverera dina lökar enligt den zon där du kommer att plantera dem. Med andra ord, eftersom jag bor i ett kallt klimat zon, mina återförsäljare fartyg mitt lökar när det är dags att plantera dem. Så fort de anländer, satte jag dem i marken.
  2. Plantera rätt. Välj en solig plats att plantera dina lökar. Gräva hål minst 6 inches djup, och placera en glödlampa per hål, med den spetsiga sidan uppåt. Eftersom glödlampor kommer så småningom dubbla och tredubbla, växt varje lampa minst tre inches isär. Täck lökarna med smuts och sedan noggrant vatten.
  3. Skydda lökarna. Små djur kommer att gräva upp dina lökar om du inte skyddar dem. Spray djur repellerande spray eller placera ett staket runt din blomsterrabatt.

Du bör inte vattna blomster tills tulpaner växa fram i våras. Vattning innan växterna växer kan orsaka lökarna ruttnar i jorden. När tulpanerna börjar växa, sålla sängen och kontrollera bladlöss angrepp. Om du vill klippa dina tulpaner och föra dem inomhus i en vas, tillsätt lite socker till vattnet och blomningarna kommer att pågå längre. Överväg gräva upp lökarna i slutet av växtsäsongen och placera dem i en mörk behållare tills det är dags att plantera dem i höst.