Vilka är de olika typerna av konst Games?

November 17

Konst spel kan hjälpa barn eller vuxna utvecklar konstnärliga och kreativa färdigheter på ett roligt sätt. Typer av konst spel inkluderar de som utvecklar konsttekniker eller utforska olika medier, de som utvecklar kunskap om konsthistoria och konstnärer av en viss period, och de som bidra till att utveckla kreativitet och divergent tänkande. Idéer kan hittas via online-sökningar; på webbplatser som ägnas åt att göra online interaktiva konst spel tillgängliga; och i böcker om konst teknik, konstprojekt, och undervisning konst.

Vissa konst spel som som lär konstnärlig teknik kräver deltagaren att efterlikna en berömd artista € s teknik. En extra kreativa kanten kan läggas till genom att injicera studentâ € s egen tolkning eller lägga en kreativ twist. Andra studenter kan försöka gissa artisten baserad på den färdiga produkten. Vissa konst spel hjälpa eleverna lära sig mer om olika medier, såsom kol, färg, eller collage, genom att skapa ett konstprojekt med samma tema med flera olika medier. Det finns även interaktiva frågesporter på nätet som testar en studentâ € s kunskap om konstnärer eller media.

Studien av konsthistoriska perioder och kända artister lämpar sig väl för frågesport spel och pussel som kräver en student att matcha perioder i konsthistoria med motsvarande konstnären. Flash-kort kan hjälpa konststuderande matcha konstverk till sin skapare. Konstnärliga tekniker och tekniska termer kan användas för att göra ett korsord eller söka och hitta pusslet.

Kanske den bredaste kategorin konst spel bygger på att utveckla divergent tänkande och kreativitet. Många kreativa spel är inte direkt konstnärligt i naturen, men den kreativa tänkande de bidra till att utveckla är användbara för någon konstnär. En populär, charad-liknande spel kräver spelare att göra lagkamrater gissa ett ord genom att rita det på papper. Detta hjälper till att generera konceptuellt tänkande och öppna ändar idéer. En annan art Spelet börjar med slumpmässiga penseldrag eller former och kräver konstnärer att komplettera bilden genom att hitta djur, ansikten, eller andra verkliga bilder.

Vissa konst spel bidra till att utveckla visuella minne och observationsförmåga. Många konst spel webbplatser har spel som faller in i denna kategori, liknande form minne spel och figur kopiering spel. Andra spel som bidrar till att utveckla synskärpa är den gemensamma pussel som består av två bilder som visas identiska. Vid närmare inspektion, det finns mycket små skillnader som observer endast när granskas noga.

Föräldrar och lärare bör välja högkvalitativa spel som är mer än bara kul; konstverksamhet bör hjälpa till att utveckla antingen teknik, sätt att se, eller kreativt tänkande. Spel som kan se kul kanske inte är pedagogisk. Några exempel färg sidor och deras elektroniska peka-och-klicka-ekvivalenter som visas på många webbplatser men ibland gör lite för att utveckla kreativitet.

  • Målar kan vara ett roligt sätt att lära barn om kreativt tänkande och utveckla tekniken.