Vad är en elektrisk Spade?

June 11

En elektrisk spade är en enhet som tillåter en person att lättare avlägsna överskott snö från områden som gångbanor och däck, utan den fysiska påfrestningen av manuell skotta. Dessa anordningar är typiskt gjorda för att likna en spade i allmän form, med ett långt handtag och "skyfflar" mekanism vid slutet av handtaget. Medan drift kommer spade huvudet dra in snö som den flyttas in, och sedan kasta den snö framåt genom luften framför användaren, vilket gör en tydlig väg som ska skapas. En elektrisk spade kan också hänvisa till en stor bit av anläggningsmaskiner, som används för att rensa ut stora mängder smuts och stenar.

Även kallad en grävmaskin eller elektrisk snöslunga, en elektrisk spade typiskt drivs genom användning av ett elektriskt uttag. Sladden på de flesta spadar kommer inte att vara mycket lång, så en förlängningssladd vanligen krävs. Användare bör vara noga med att använda en utomhus förlängningssladd eftersom användningen av spaden kommer ofta betyda sladden kunde sitta i vatten från smält snö under användning. Användaren av en elektrisk spade kommer sedan hålla i handtaget på spade, ofta med en hand i ett grepp området och dels på en andra handtag för stabilitet, och flytta spade framåt in snö.

En enhet är belägen på huvudet av en elektrisk spade som är ganska lik en liten snöslunga. Anordningen tar snö i när det förflyttas framåt in i snön, och sedan kastar snön framåt, vanligtvis cirka 20 fot (cirka 6 meter), för att klara en bana. Denna typ av enhet kommer ofta fungerar bäst på färska eller lös snö - tätt packad snö kan inte raderas riktigt lika effektivt. En elektrisk spade också normalt fungerar bäst på plana, fasta ytor, såsom asfalterade uppfarter, trottoarer, och däck; användning på smuts eller grus kan orsaka problem, och för stora områden en full-size snöslunga kan vara mer effektiva.

Stora maskiner som används för att rensa ut massiva mängder smuts eller jord kan också refereras till som en elektrisk skyffel. Ofta kallas elektriska gruv spadar eller grävmaskiner, dessa maskiner har oftast en arm på framsidan av dem med en stor hink som används för att ösa upp smuts och stenar. Maskinen kan sedan användas för att slå och överför innehållet i skopan på ett fordon för transport eller en stapel. Denna typ av maskin används ofta i gruvdrift eller schaktning för att rensa ut stora delar på en gång.

  • För stora områden, kan en full-size snöslunga vara mer effektiv än en elektrisk spade.