Vad är Onion puré?

June 14

Lök puré görs genom bearbetning eller mosa löken tills en pasta eller tjock soppa bildas. De metoder som används för att göra lök puré allt från mycket enkla, där löken kokas och sedan lägga till en matberedare, till mycket komplex, med lök och ytterligare kryddor tillagas i timmar innan de slutligen mosad. Avslutade lök puré kan användas som krydda i matlagning, som en krydda för kött, som en sida skålen, eller det kan omvandlas till en huvudmåltid som liknar en soppa eller gryta. I vissa typer av asiatiska köket, inklusive indisk matlagning, ofta lök puré används eftersom det har mycket lite textur och snabbt kan brynas i en kastrull gång mosad. Ett sätt att hålla lök puré är att kombinera det med vitlök eller en blandning av vitlök och ingefära och forma den till frysta kuber eller block för senare användning.

Inte alla lök puré måste kokas innan det körs genom en mixer, mortel eller matkvarn. Rå lök kan hackas i små bitar och kombineras med någon typ av vätska - vatten, vitt vin eller olivolja är vanliga - och sedan behandlas förrän en smidig pasta former. Puré som är gjord av rå lök är mycket skarp men kan caramelize snabbt i en het panna. I denna form, fryser mos och kyler lätt för förvaring.

En mer smakrik typ av lök puré kan göras genom att kombinera lök med svartpeppar, basilika, timjan, rosmarin, fänkål och salta i en tjockbottnad kastrull. Vitt vin, vinäger, köttbuljong, vitlök, kryddnejlika och röd paprika flingor ibland också läggs till. Ingredienserna vanligtvis sauteed i smör tills aromatisk, varefter lite vatten eller annan vätska tillsätts. Hela blandningen får koka långsamt under flera timmar så smakerna samman, löken blir så mjukt som möjligt, och det mesta av vätskan har minskat. När de är färdiga, är blandningen mosad och, beroende på ingredienserna och önskad konsistens, kan hällas genom en sikt för att ta bort större partiklar.

Variationer på lök puré använda relaterade aromater att komplettera lök smak; dessa inkluderar schalottenlök, vitlök och grön lök. Löken också kan rökas, grillad, karamelliserad eller rostade innan den kokta och mosade att få ett annat helhets smak för skålen. Den mos kan göras mycket krämig genom att lägga någon typ av förtjockningsmedel, såsom majsstärkelse, majsmjöl, grädde eller kokta mjöl och smör.

  • Grön lök kan användas som en variant av lök puré.
  • Lök.