Hur får jag Ordna att få min Skatteåterbäring genom Direkt insättning?

July 14

I de flesta fall är det ganska lätt att ordna för att få din skatteåterbäring genom direkt insättning. Ditt första steg kan vara att kolla med Skatteverket som du förväntar en återbetalning för att säkerställa att det erbjuder direkt insättning av skatteåterbäring. Om du upptäcker att direkt insättning är tillgänglig, ordna att ha din återbetalning skickade detta sätt är vanligtvis så enkelt som att ange ditt val på din skatte formuläret och ge din bank eller kredit unionen konto och routingnummer. Du kan oftast ordna direkt insättning om du lämna in en skattedeklaration online eller lämna in ett papper avkastning. I de flesta fall, dock arkivering nätet och begära direkt insättning innebär att du kan räkna med att få din återbetalning mycket tidigare.

Det första steget för att ordna att få en skatteåterbäring genom direkt insättning brukar kontrollera med Skatteverket i fråga. Många skattebyråer gör erbjuda direkt insättning, men du kan vara säker genom att kontrollera skatte agencyâ € s webbplats eller letar efter direkt insättning information om din skatteblankett. Alternativt kan du ringa till Skatteverket för information om att ta emot ett skatteåterbäring genom direkt insättning.

När du har fastställt att direkt insättning är tillgänglig för din återbetalning, kommer du oftast måste välja denna metod för mottagandet. Om du fyller en pappers skattsedel, kommer du troligen att behöva lägga clearingnummer som motsvarar din bank och ditt kontonummer till pappersform. Om du är arkivering använda en online skatteprogram, kommer du normalt att ange den här informationen.

I många fall kan du ordna att få en skatteåterbäring genom direkt insättning till en kontroll eller sparkonto. Om du har ett lönekonto, kan ditt clearingnummer brukar finnas på en av dina kontroller. Om du vill ha pengarna insatta på ditt sparkonto, kan du ringa din bank för att lära dina routing nummer. Dessutom kan vissa skattebyråer ger dig möjlighet att dela upp din återbetalning mellan olika bankkonton.

Vanligtvis ger direkt insättning ett enkelt sätt att få din skatteåterbäring snabbare. Hastigheten med vilken du kommer att få det kan också bero på hur du väljer att lämna din skatt dokument, dock. Om du har möjlighet att lämna in din skatt på nätet, kan du njuta av en dramatisk minskning av den tid det tar att få din återbetalning. På vissa ställen, människor får direkta deponerade återbetalning inom två veckor från arkivering nätet.

  • Skatteåterbäring är ofta direkt deponeras mycket snabbare för dem som fil på nätet.
  • Bankkonto skrivs vanligtvis på ett papper skattsedel för att ta emot direkt insättning av återbetalning.