Vad är det Grand Tour?

September 3

Under den 17: e, 18: e, och 19-talen tog rika unga män ofta vad som kallas grand tour. Dessa resenärer från övre familjerna skulle ta fart på ett stort äventyr, turnera några av de mest hyllade städerna i världen under en period som sträcker sig från några månader till flera år. Under grand tour, skulle dessa män besöker fläckar av historiska, kulturella eller politiska betydelse. Denna erfarenhet har utformats för att exponera rika unga män till världen och ge dem en bred utbildning men också fungera som en form av underhållning. Grand tour har sedan utvecklats till moderna äventyr som gör både män och kvinnor att utforska världen utan behov av en betydande ekonomisk investering.

Under 17-talet, var begreppet grand tour i stort sett begränsade till unga män från Storbritannien, som skulle hyra en coach och resor över hela kontinenten. Många förlitat sig på en utbildad guide för att hjälpa dem att hitta sin väg, och de som hade råd med det kan också ta med ett team av anställda. Allteftersom populariteten för denna trend växte, började män från andra delar av Europa att delta. Vid 18-talet blev även män från Nord- och Sydamerika rubrik ut på stora turnéer av sina egna. Den allmänna tillgången till tåg och ångbåtar under 19th century bidragit till att göra resandet mer tillgängligt, så att ännu fler människor att delta i denna tradition av resor.

Grand tour traditionellt började i London, och tog män över hela Storbritannien innan du beger dig till andra europeiska städer. Paris, Florens, och Venedig var viktiga hållplatser, men andra städer och huvudstäder ingick också, beroende på den enskilde. Män tog denna tid att lära sig andra språk, ta med kulturella och historiska platser och se berömda konstverk och arkitektur. Många tillbringade också tid att investera i unika konstverk av andra varor, som de sedan kunde ta hem att imponera vänner.

Många män som tog en grand tour förde dagbok, som de sedan kunde publicera när de återvände hem. En av de första av dessa skrevs av Thomas Coryat, som släppte "Coryat s Crudities" 1611. 1670 reseskildring av Richard Lassels detailing hans italienska äventyr också bidragit till att inspirera andra att ta grand tour.

Under 1960-talet, amerikanska hippies och ungdomar från alla samhällsskikt började skapa sin egen version av grand tour. Dessa män och kvinnor förlitat sig på att lifta och billiga bussar att bära dem hela Europa och Asien. Idag har denna tradition utvecklats till ett sabbatsår, där studenter tar ett sabbatsår efter att tjäna en högskola eller ett universitet examen att turnera världen.

  • Paris och Rom var större destinationer på en grand tour i Europa.
  • Venedig var en viktig stopp på Grand Tour.