Vilka är de olika orsaker till höft- och bäckensmärta?

August 31

Många medicinska tillstånd och aktiviteter kan orsaka höft och bäckensmärta, och det är ofta resultatet av idrottsskador. Stressfrakturer orsakar ofta generaliserad smärta runt de drabbade ben och är vanliga orsaker till smärta i detta område. En annan sport skada som ofta orsakar denna typ av smärta är en drog muskel, vilket inträffar när musklerna riva efter att överbelastade. Dessutom är vissa kvinnor drabbas bäckensmärta orsakad av endometrios, som uppstår när endometrieceller växa utanför livmoderhålan.

En vanlig orsak till höft och bäckensmärta är en stressfraktur, som orsakas av skada stressen fått när de deltar i aktiviteter som sport, i motsats till benfrakturer, som orsakas av direkta skador. Smärta orsakad av stressfrakturer kan ofta vara svårt att diagnostisera eller utesluta. Denna typ av fraktur orsakar ofta generaliserad smärta, och det kan bara påverka den skadade personen medan han eller hon utövar vissa verksamheter. När en person går till exempel både muskler och ben i benet absorbera effekten från verksamheten, och som musklerna blir trötta, är en ovanlig mängd stress placeras på benen i benen.

En annan vanlig orsak till smärta i höfter och bäcken dras muskler, mer tekniskt kallas muskelspänningar. Förutom smärta, muskelspänningar orsakar ofta symptom som blåmärken och stelhet i de drabbade och omgivande områden. Muscle stammar hända när muskelfibrer slits grund av att vara överbelastade, vilket kan orsakas av en mängd både avsiktliga och icke-avsiktlig fysisk åtgärder. Den RICE behandling -, vila, is kompression, och höjd - är det vanliga sättet att hantera drog muskler. Mer avancerad medicinsk diagnos och vård kan behövas i vissa fall.

Endometrios är ett tillstånd som drabbar endast kvinnor och oftast har generaliserad höft och bäckensmärta som den primära symptomet. Detta tillstånd drabbar oftast kvinnor i bara fertil ålder och inträffar när celler som är tänkta att utvecklas endast i livmoderhålan växer på andra platser. Även smärta i bäckenet och omgivningarna är det vanligaste symtomet, kan en kvinna också har smärta när man kissar, smärta vid samlag, och olika gastrointestinala problem.

  • Bäckensmärtor kan vara resultatet av en idrottsskada.
  • En röntgen av bäckenet.
  • Vissa kvinnor drabbas bäckensmärta som orsakas av endometrios.