Lägg ett forum eller gemenskapen till din mamma blogg

September 2

Om du har en blogg med en mycket ansluten gemenskap av läsare, kanske du vill överväga att lägga ett forum eller medlem gemenskap. Varje avsnitt i en blogg som har konversationstrådar och kräver medlemskap är ett forum.

Gjort rätt, forum är ett mycket värdefullt tillskott till en blogg, eftersom de lockar stora mängder återkommande besökare som spenderar en betydande mängd tid på din webbplats. Detta kan öka din trafik och sidvisningar, vilket kan översättas till mer reklamintäkter. Forum skapar också en betydande mängd användar - genererat innehåll, vilket innebär att dina besökare skapar innehåll för dig.

Ree Drummond har en stor medlem samhälle som heter Tasty Kitchen; Heather Armstrong har också medlem gemenskap på sin blogg Dooce.

Lägg ett forum eller gemenskapen till din mamma blogg

Lägg ett forum eller gemenskapen till din mamma blogg

Kom dock ihåg att forum kräver en hel del arbete för att upprätthålla - och de är inte den bästa funktionen för alla. Du måste ställa in program som phpBB eller vBulletin forum eller en nyare alternativ såsom Buddypress tillägg för Wordpress.

Att få ett forum som inrättats är ganska lätt - det är liknar inrätta en egen värd Wordpress blogg. Men anpassar ett forum är lite svårare; antingen du kommer behöva anställa en utvecklare eller lära sig att göra det själv - snabbt - för att få ditt samhälle ska se ut och fungera på det sätt du vill.

Bara för att du har en aktiv gemenskap betyder inte att ett forum kommer att lyckas automatiskt. Du kommer fortfarande att främja det, delta aktivt arbeta med att lägga medlemmar, och foster samtal för att få det etablerade. Dessutom forum måste ständigt och aktivt övervakas med moderatorer.

Detta för att säkerställa att samtal kvar på ämnet, spammare inte posta ovälkomna meddelanden, att olämpligt innehåll inte visas, och att meningsskiljaktigheter mellan medlemmarna inte bryta ut i meningslösa argument (sk flame wars på Internet).