Vad är ett steg remskiva?

September 6

Ett steg remskiva är ett system av remskivor utgörs av många olika storlekar. Den typiska steg remskiva består av en två- till fyra remskiva konfiguration. Denna typ av steg remskiva finns på utrustning såsom en pelarborrmaskin där olika driftshastigheter kan produceras bara genom att ändra bältet till en annan remskiva storlek. Steget remskiva manövreras alltid i par, och när bandet ändras på en remskiva, är det också ändras på motsvarande remskiva på den andra sidan av bandet.

De flesta steg remskiva församlingar gjuts från flytande material; en del av de mycket avancerade remskivor emellertid är smidda av fast ämnesmaterialet, såsom aluminium eller stål. Billet steget remskiva är mycket mer sant när snurra än en gjuten version; finns det en stor kostnadsskillnaden mellan de två, men med ämnet kostar mycket mer. Vissa konstruktioner använder separata och oberoende remskivor för att ge arrangemanget, även om detta inte är en sann steg remskiva.

Medan de flesta av de stegaggregat är konfigurerade för kilremmen användning, det finns också några steg remskivor som utnyttjar planremmar. Denna typ av steg system kan kopplas eller ändras i farten och finns i svarv sändningar eller vissa fräsmaskiner. De platta remskivor är vanligtvis alltid smidda från billet lager och driva mycket smidigare än kilremmen design. Kilremmen typ av remskivan gynnas i högre vridmomentapplikationer, men, på grund av förmågan hos en kilrem att gripa remskivan med mer styrka.

När det har fastställts att hastigheten bör regleras på ett visst steg remskiva utrustad maskin, är processen att justera hastigheten oftast lätt. Med motorn i läget, öppnar remkåpan. Ta del av där bandet är för närvarande placerad på remskivorna. Kom ihåg, kommer en stor trissa driver en mindre remskiva leda mer kraft men mindre hastighetsutgång. Omvänt kommer en liten trissa driver en stor remskiva ha mer fart utgång men mindre ström.

När väl den rätta trissa system har bestämts för det önskade resultatet, kan remskyddet vara stängd och maskinen återigen slås på. Nu kan maskinen drivas med korrekt hastighet för den önskade effekten. Slip projekt, till exempel typiskt utföras vid en snabbare hastighet än en skärande eller formnings projekt. På en typisk trä svarv projekt kan remskivorna ändras flera olika tidpunkter.

  • Remskivor har ofta ett spår runt deras omkrets som guidar en kedja, kabel, rem eller rep.
  • En enkel linskiva.