Vad är en CNC router Cutter?

August 30

En dator numeriskt styrda (CNC) router cutter är en komplex skärmaskin som använder en stor arbetsplats, en fräs och en elektronisk datoriserat komponent för att utföra automatiserade snittmetoderna. Syftet med en CNC-frässtål är att skära olika material, såsom trä eller metall, på ett automatiserat sätt med lite hjälp från en person. Det finns olika typer av routrar som används för vissa ändamål baserade på ämnesområdet eller disciplin. Även hobby använda routern och CNC-maskin till hantverk delar av material för projekt. CNC router fräs används för industriella och tillverkningsändamål samt.

Alla CNC-enheter använder någon form av elektronisk programvara och controller elektronik för att utföra sina automatiserade nedskärningar. Dessa två komponenter fungerar det mekaniska systemet. Med hjälp av en CNC router fräs ger bättre precision i nedskärningarna av valfritt material som används. Traditionella fräsar har förmågan att skapa komplexa former genom att flytta deras skärkomponent i tre axelriktningar, som inkluderar längs X-axeln, Y-axel och Z-axel. Skär längs X-axeln är i längdriktningen, längs Y-axeln finns i breddriktningen, och längs Z-axeln är upp och ner.

De stora delarna av CNC frässtål inkluderar datorsystemet och controller, spindeln, en skär säng, och drivsystem som är linjära. En router cutterâ € s datorsystem och controller driva motorn liksom drivsystemet, att ge anvisningar för spindeln för att skära materialet i en viss sätt. Spindeln i CNC router fräs är den komponent som gör fysisk handling för skärning, med hjälp av olika storlek fräsar och arbetar vid olika hastigheter och hästkrafter. En routerâ € s skär sängen är arbetsområdet för maskinen, säkra materialet på plats och ibland fungerar som en guide för spindeln att klippa. Drivsystemen är de komponenter som rör sig spindeln längs dess axlar och arbetar tillsammans med datorsystemet och controller.

En typ av maskin som sysselsätter CNC router fräs är en automatiserad enhet som konstruerar golvpaneler med vertikal orientering. Den har en rad CNC router fräsar som använder datoriserade komponenter för att automatiskt skära paneler i vissa storlekar. Samma datorise komponenter får sina uppgifter från en styrenhet som är ett visst avstånd och drivs av en person. Det material som det skär kan vara linoleum eller plast.