Vad är Corned Beef Brisket?

September 2

Corned oxbringa är en del av kött från den nedre framför en ko som har blivit botade i en saltlake. Detta härdade brisket också är känd som saltat nötkött i vissa regioner. Det är en populär maträtt i både irländska och Judiska köket i USA och ofta visas på speciella Saint Patrick dag menyer. Denna maträtt kan förberedas hemma eller köpt redan botas. Hälsoproblem över nitrater har lett till att många kockar att förbereda corned oxbringa i sina egna kök med alternativa härdare.

Den brisket själv kommer från bröstet av en ko och, om det är korrekt slaktas, anses kosher enligt judiska dietlagar. Muskeln i detta område är relativt tuff och allmänhet kräver längre tillagningstid gånger för att nå önskad ömhet. Även regelbunden brisket kan beredas med hjälp av olika metoder, är corned oxbringa vanligtvis täckt i vatten i en stor kastrull och puttrade för två eller tre timmar tills det är mört. Vissa recept tillhandahålla en metod för att använda en långsam spis för att förbereda nötkött, som i allmänhet använder en längre tillagningstid. När anbudet är brisket tunt skivad för servering.

Före matlagning, måste corned oxbringa härdas i upp till 10 dagar i en lösning av salt, socker och kaliumnitrat eller natriumnitrat. De nitrater ger brisket sin distinkta rosa färg. Flera örter och kryddor - som senapsfrö, kryddpeppar och pepparkorn - även läggs till härdningslösning för extra smak. När härdningsprocessen är klar, är saltning lösningen kasseras och köttet bör sköljas väl innan tillagning.

Corned oxbringa som redan har härdat kan köpas från många livsmedelsbutiker köttavdelningar. Skivad brisket är ofta tillgängliga på delikatessdisken och är ett populärt objekt i kosher delis för användning på smörgåsar eller bagels. Överbliven bringa blandas ofta med andra ingredienser för att göra corned beef hash. Kål är en traditionell ackompanjemang i både huvud-skålen och hash recept.

Vissa människor har uttryckt oro över de konserveringsmedel som används för att förbereda corned oxbringa, eftersom kaliumnitrat och natriumnitrat har kopplats till en eventuell ökning av risken att utveckla vissa typer av cancer. Skålen kan framställas utan dessa konserveringsmedel, men den slutliga produkten kommer inte att ha den distinkta rosa färg och kan smaka lite annorlunda. Nötkött inte heller kommer att förbli frisk så länge utan konserverande effekter av nitrater.

  • Corned oxbringa kan beredas i en långsam spis.
  • Kål är en traditionell ackompanjemang i corned oxbringa recept.
  • Corned oxbringa.
  • Innan matlagning, är en corned beef brisket traditionellt botas under flera dagar i saltlake gjord med kosher salt.