Vad är Blue Tape?

June 26

Blå band är en viss typ av maskeringstejp, även kallad målartejp på grund av dess avsedda tillämpning. Ursprungligen utvecklat av 3M, är blå tejp låg-stick maskeringstejp utformad för att skydda ytor under målning. Blå band är tillverkad för att ta bort rent utan att skada ytor och utan att lämna några limrester bakom.

Blå målartejp kan användas för att skydda målade väggar, trim, träslöjd, metall samt glas vid målning, färgning, eller fernissning av omgivande ytor. Blå band ska inte användas på lack eller mest faux finish. Det är bäst på halv släta ytor, men det är inte idealisk för användning på tegel, betong eller sten.

Regelbunden maskeringstejp kan vara svåra att tillämpa och ännu svårare att ta bort från väggar och trim på grund av dess högre koncentration av lim. Den flexibla crepe uppbackning av blå målartejp gör det smidigt och lätt att anpassa sig till hörn och egendomligt formade, halv släta ytor. Blå band är vanligtvis tillgängliga i bredder från ¾ tum (1,9 cm) till 2 inches (5,08 cm).

Blå band är opåverkad av UV-strålar eller direkt solljus. Till skillnad från vanliga maskeringstejp, gör målartejp inte reagera på solljus genom att bli segare. Målartejp kan användas tillförlitligt i temperaturer över 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius) och över 100 grader Fahrenheit (38 grader Celsius). Multi-ytan målartejp kan lämnas på ytor med liten risk för klisteröverföring i upp till 14 dagar.

För användning på ömtåliga ytor, 3M tillverkar en speciell mängd blå tejp. Detta maskeringstejp kan användas på nymålade ytor där färgen är minst 24 timmar gammal, samt på trägolv, primas Wallboard, vinylbelagd tapeter, och andra mer ömtåliga ytor. Med en ännu lägre klibbighet betyg än standard blå tejp, kan målartejp för ömtåliga ytor lämnas kvar på i upp till 60 dagar utan risk för ytskador eller limrester. Som med alla hushållsprodukt bör paketet etikett bandet höras före användning.

Cutting blå tejp för att maskera hörn kan vara tidskrävande, och handskärbitar kan slösa tejp. Som ett alternativ till att skära små bitar av valsade band, gör 3M förskuma hörnstycken som marknadsförs under varumärket Scotch-Blue målartejp för hörn. Denna multi-yta, är medel tejp för användning på målarfärg över 30 dagar gammal, och på fönster, snickerier och andra trim. Dessa förskurna bitar är också perfekt för maskeringsspindel baser på räcken och ledstänger, som den speciellt utformade interiören vinkel av bandet är resistent mot klyvning och rivning.

3M producerar också en applikator förladdad med multi-yta blå tejp. Liknar en förpackningstejphållare, anordningen applicerar bandet tätt mot väggen i en slät, jämn rörelse, och har en inbyggd det kärare. Detta verktyg är särskilt användbart för att applicera målartejp till långa sträckor av rak, plan vägg. Tillsammans med applikatorn, kan blå tejp köpas på järnaffärer, byggvaruhus, och stora varuhus.

  • Blå tejp används ofta för att skydda ytor under målning.