Vad är en Värdeskåp?

June 20

Ett värdeskåp är en säker behållare för förvaring av värdesaker som normalt skyddas på ett säkert eller valv. Värdeskåp är vanligt förekommande i banker, postkontor, hotell och kryssningsfartyg. De är gjorda av metall och är vanligtvis åverkanssäkra och brandsäkra.

En institution som erbjuder värdetjänster tar ut en standardavgift för uthyrning av lådan. Hyresmannen är utfärdat en nyckel, som i allmänhet fungerar bara i rutan när den används tillsammans med institutionens huvudnyckel, därmed lägga ytterligare en säkerhetsnivå. Ytterligare skyddsåtgärder är vanliga när man försöker komma åt ett bankfack. Dessa kan omfatta en signatur från rutan hyresgästen eller behörig användare eller utnyttjandet av en hemlig kod.

Det finns två huvud användningsområden för ett värdeskåp. Först och främst, de erbjuder säkra, pålitliga skydd för personliga saker och viktiga dokument. Material placeras i bankfack är oftast oerhört svårt att ersätta, om inte rentav omöjligt. För det andra, säkerhetsboxar ger ett nästan ogenomträngligt nivå av sekretess. Om någon vill hemlighet bort en högst personligt objekt, finns det sannolikt inget bättre skydd än ett värdeskåp.

Även om det inte finns någon standard lista över saker som måste hållas i ett bankfack, det finns många saker som kan dra nytta av insättningsgarantin. Dessa inkluderar födelse, död, och vigselbevis, testamenten, socialförsäkringskort, yrkeslicenser, fastighets- och fordons gärningar, patientjournaler, och försäkring pappersarbete. Värdeskåp råd även pålitlig säkerhet för värdefulla smycken, sällsynta mynt, och andra ädla material artiklar. Objekt som kan vara nödvändiga i en nödsituation - såsom fullmakt tillstånd eller ett pass - bör inte hållas i ett värdeskåp som de kan behövas efter hosting bank eller institution har stängt för dagen.

När du väljer ett värdeskåp, bör en potentiell hyresgäst se till att de hyr behållaren från en ansedd institution. Dessa anläggningar inkluderar banker, kreditföretag, spar- och låneorganisationer och postkontor. Safe inrymt på andra än dessa platser kräver extra försiktighet och mer forskning på den del av den potentiella hyresgästen. Säkerhetsboxar är nästan alltid förvaras i stora valv, så en eventuell hyresgäst bör kolla säkerheten och installationen av dessa valv för att säkerställa att de uppfyller sina krav. Den bästa kassaskåp kommer att göras av en robust metall som är brandsäker, översvämningssäkra och skyddade mot manipulering.

  • Värdeskåp finns normalt i banker, postkontor och hotell.
  • Objekt en person vill förmedla efter deras död kan lagras i ett bankfack.
  • Social Security-kort och andra viktiga pappersarbete kan lagras i ett bankfack.
  • Ett värdeskåp är ett bra ställe att förvara dyra diamant ringar och andra smycken.
  • Postkontoren har ofta säkerhetsboxar.