Vad är Hot vattenflaskor?

June 7

Varmvatten flaskor är stora gummiflaskor "tillplattad" till en oval form med en propp på toppen som kan tas bort för att fylla dem med varmt vatten. De kan användas i stället för en värmedyna för easing värk och smärta, menstruella kramper, eller att värma barnets säng. I själva verket kan de användas för något en värmedyna kan användas till, och mer.

Varmvattenflaskor kan användas i många fall där man kanske inte vill använda en värmedyna, eller kan inte. Till exempel om ditt barn är i sängen med en öronvärk en varmvattenflaska insvept i en handduk kommer att ge den nödvändiga lättnad utan de faror som en elektrisk dyna kan införa. Hot vattenflaskor kan också tas utanför. Bara värma upp lite vatten över det lägereld, fylla din flaska och placera den under din jacka medan du smuttar att varm choklad!

Varmvattenflaskor överensstämmer med din kropp och till skillnad från en värmedyna, kan du pressa en varmvattenflaska, håll den, eller somna och rulla över den utan bekymmer om att krossa eller kortsluter trådar. Många varma vattenflaskor i dag kommer med tvättbara fuzzy polyester överdrag i form av teddybjörnar och andra gosiga djur, perfekt för packning i sängen med dina små. Även familjens hund som har varit med dig i så många år kan dra nytta av din placera en varmvattenflaska på hennes höfter, ben eller rygg när hon blir lite öm.

De varma vattenflaskor av viktorianska tiden var lergods med korkar antingen formade som kannor eller flaskor. De används för att värma sängkläder och kanske har hållits i knät för värme men de var inte mycket bra för att gosa eller att lägga på ömma muskler. Efter Charles Goodyear skapade vulkaniserat gummi på 1830-talet som kunde motstå värme utan att smälta, den gummerade varmvattenflaska var inte långt efter. En kroatisk uppfinnare, Slavoljub Penkala (1871 - 1922) patenterade den första varmvattenflaska samt den första reservoarpenna, namnges i hans heder.

Hot vattenflaskor inte utgör någon brandrisk och att de inte producerar den elektromagnetiska ström av en värmedyna som en del forskning tyder kan vara farligt. De är det mest naturliga sättet att leverera värme eller ens kallt där det behövs mest på säkrast möjliga sätt. Det är inte ovanligt då att folk har använt pålitliga varmvattenflaska så länge och kommer sannolikt att använda den i många år framöver.

Så gå ut den nya varmvattenflaska i form av en nalle, fylla hans mage med varmt vatten, och låt ditt barn som är hemma med en kall somna med en varm liten kompis i sina armar. Du kanske aldrig få ut värmedynan igen!

  • En gång vanligen används för att hålla sängar varma, är varmt vattenflaskor fortfarande används för att lindra ömma och stela muskler.
  • Hot vattenflaskor är gjorda av gummi för flexibilitet och, när den är fylld, erbjudande befrielse från olika förhållanden, inklusive huvudvärk och mensvärk.
  • Mensvärk kan lindras med en varmvattenflaska kompress.
  • Hot vattenflaskor kan lindra magkramper.