Använda Burst Mode: Canon EOS Rebel T1i / 500D

June 19

Åtgärd fotografering kräver en kort slutartid - och en snabb avtryckarfingret. Lyckligtvis har Canon EOS Digital Rebel en enhet (eller burst-läge), som registrerar en kontinuerlig bildserie så länge du håller ned avtryckaren. Om du vill få bra bilder av en snabb-rörligt motiv, är frammatningen ett fantastiskt sätt att börja.

Drive-läget avgör hur du utlösa den faktiska bildfångst och vad som händer efter att du tagit det steget. Standardinställningen är singel, som registrerar en bild varje gång du trycker ned avtryckaren helt. Med andra ord, är det normalt-fotograferingsläge (och standardinställningen för alla helautomatiska lägen utom Sport och Porträtt). Du kan se vilka körläget närvarande väljs genom att inspektera skärmen fotograferingsinställningar (tryck på DISP-knappen). Titta efter Matningsläge symbolen i området märkt nedan.

Använda Burst Mode: Canon EOS Rebel T1i / 500D

Burst-läge, som det mer typiskt kallas, kommer när du använder kontinuerlig inställning. Kontinuerlig läge spelar in en kontinuerlig bildserie så länge du håller ned avtryckaren. På Rebel T1i / 500D, kan du fånga bara cirka 3,4 bilder per sekund. Uppenbarligen är det här läget bra för fotografering av snabba motiv, vilket är varför det är standardinställningen för läget Sport. Det är också ut för porträttläge, vilket är en stor fördel om motivet är rastlös typ.

För att ändra ditt Drive-läge när du använder ett avancerat exponeringsläge, använd den vänstra över nyckeln på baksidan av kameran

När du trycker på vänster över nyckeln, kommer du att se följande skärm. Använda vänster och höger tvär nycklar, flytta till ikonen som representerar Kontinuerlig läge (det ser ut som en hög med bilder), visas andra från vänster, nedanför och tryck på Set.

Använda Burst Mode: Canon EOS Rebel T1i / 500D

Denna Drive-läget är i kraft tills du ändrar den eller byta till en exponeringsläge som det valda Drive-läget är inte tillgänglig.

Tänk på att vissa kamerafunktioner kan bromsa den kontinuerliga infångningshastighet. Till exempel när du använder blixt eller aktivera brusreduceringsfunktionen High ISO, du normalt inte kan uppnå den högsta burst takt. Hastigheten på ditt minneskort spelar också en roll i hur snabbt kameran kan ta bilder. Med andra ord, anser 3.4 bilder per sekund ett bästa fall.

Drive-läget kan du också använda en mängd olika självutlösarinställningarna samt en fjärrkontroll.