Vilka är de bästa tipsen för Urban Hiking?

May 31

Urban vandring är den term som används för att beskriva avsiktlig utforskning av en stad genom promenader. Denna typ av vandring skiljer sig från naturen vandring och kräver olika metoder för planering och redskap. Den urbana vandring utnyttjar de olikheter som finns i stadsmiljön. Istället för en käpp och vattenflaskor, kan urbana vandrare använda en GPS-enhet och bära kontanter för förfriskningar på lokala anläggningar. De bästa tipsen för denna typ av rekreation inkluderar minutiöst planerar en urban vandringsled eller destinationstema, bli bekant med staden och dess kultur innan resan, välja lämpliga kläder och accessoarer, och planera vandringen under en lämplig tid på året.

Även om den urbana vandraren föredrar att improvisera sin utflykt, är resan mer framgångsrika med några noggrann planering. Vissa urbana vandrare vilja skapa ett tema som anknyter till deras vandring. Till exempel kommer ett livsmedel aficinado forskning och välja olika restauranger eller livsmedelsmarknader i staden, eller en konstälskare kommer att planera besök till särskilda museer eller konstutställningar. Andra besökare kan planera sina vandringar löst, med början på en viss destination och stoppa där deras intressen leda dem. Oavsett vilken stil av urbana vandring är att föredra, har den bästa vandringen alltid ett mål, destination eller tidsram i åtanke.

Urban vandrare behöver inte i förväg planera varje rörelse, dock. Tack vare trådlös teknik och Global Positioning Satellite (GPS), kartor över städer och tillhörande platser av intresse är lätt tillgängliga på alla handhållna GPS-enhet eller smartphone. Komma förlorat är inte ett problem eftersom GPS upptäcker plats och lätt guidar resenärerna till angivna mottagare, till exempel en restaurang, museum eller marknaden.

Om vandringen kommer passera genom en främmande stad, är det bäst att bekanta sig med viktiga samhälls etikett och regler först. Vissa städer förbjuder kvinnor från att bära korta byxor, medan andra städer förbjuder turister från vissa områden. Istället för att kasta sig in i en främmande stad, bör urbana vandrare först kartlägga de särskilda seder och eventuella förbud av staden som de vill besöka. Internet är ett bra referensverktyg som är resenärens böcker, som är lätt tillgängliga i de flesta offentliga bibliotek.

Vandrare brukar föredra att smälta in i den omgivande miljön. Urban vandring förnödenheter och kläder bör återspegla den åsikten. Om du reser genom London på ett prognostiserat regnig dag ett paraply är befogad, men regnkläder förberedelser för en promenad genom Kairo kommer att göra resenären verkar väldigt påträngande. Vissa vandrare föredrar urbana kängor besläktad med naturen vandring redskap, medan andra föredrar sneakers. Fot slitage ska vara bekväma och vadde som konkreta och kullerstensgator är tuffa på fötterna.

Innan man börjar, bör resenären noga överväga tid på året och säsongsbetonade aktiviteter för invånarna i staden. För de flesta städer, är sommar den mest hektiska tiden på året och gatorna svälla med turister. Detta är ett utmärkt tillfälle för vandrare att mingla, men gör vandring mer betungande om gatorna är speciellt trångt. Vintern är en mindre upptagen säsongen och anläggningar kan vara stängda för säsongen eller gator tomma på grund av dåligt väder.

  • Städer erbjuder många urbana vandringsmöjligheter.
  • Kartor och GPS-teknik kan göra en smartphone ett bra verktyg för användning under urban vandring.
  • Bekanta dig med staden och dess kultur innan man börjar på en urban vandring.
  • Ett par bra kängor krävs när vandring.