Vad är Anarsa?

May 27

Anarsa är en typ av indisk bakverk traditionellt serveras under den hinduiska festivalen av tänder, Diwali. Anses ett mellanmål, anarsa är krispiga kaka formade skivor tillverkade med ris, socker, och vallmofrön. Även anarsa är enkla att göra, snack krävs normalt minst sju dagar förberedelser.

Ris och jaggery, en typ av oraffinerat socker gemensam för Afrika och Indien, är de viktigaste ingredienserna i anarsa. Vallmofrö ingår också. En liten mängd mjölk tillsätts vanligen också. Även olja kan användas för att steka anarsa, ghee, en typ av smör, används oftast.

För att göra anarsa, är riset först indränkt i tre dagar. Varje dag vattenbyte för att hålla det färskt. Riset sköljes sedan och fick lufttorka, vanligen under några timmar. När de väl torkat, är det mals till ett pulver och siktades sedan, som mjöl. Äldre ris, snarare än färska, används bäst för detta ändamål.

Den jaggery bör fint riven, men om jaggery är otillgänglig, kan florsocker användas istället. Socker blandas noggrant med den pulveriserade ris. Då blandningen är täckt och avsättas för fyra till sex dagar. Vissa versioner föreslår att lägga till en liten mängd mjölk för att göra en deg under detta steg, men de flesta gör det inte. Ibland kan en version enbart låt blandningen sitta i några timmar.

Efter det att blandningen har vilat, är små mängder av mjölk tillsätts och den knådas till en jämn deg. När degen knådades noga, delas det till små bollar. Den exakta storleken på bollarna varierar något, vissa versioner kräver golf boll stora bitar, andra för fler ägg stora portioner.

Vallmofrö sprids sedan på en plan yta och degen bollar pressas in fröna. Varje boll kommer att sluta som en ungefär kaka formad skiva med frön beläggning bara en sida. När pressas platt och bestruket alla bollar, kan de vara stekt.

Steka anarsa sker över en svag låga eller medel låg värme på grund av dess tendens att gå sönder om kokta snabbt. Den anarsa placeras, i omgångar, vallmofrö uppåt, i en kastrull med ghee och stekt tills de är gyllene. De är inte vänt, men ghee är spooned över toppen som de lagar mat. När gyllene, tillåts de att rinna och cool, vanligtvis upp till fem eller sex timmar, tills de är krispiga.