Platt mage kokbok Cheat Sheet

August 14

Om du kan göra bara några enkla förändringar i din livsstil, vill du vara säker på de ändringar du gör är de mest effektiva. Här är topp fem sätt att platta midsection permanent:

 • Ät mer fullkorn (t.ex. 100 procent fullkornsbröd och brunt ris). En ny studie i American Journal of Clinical Nutrition visade att en kalori-kontrollerad diet rik på fullkorn trimmas extra fett från midjan av feta människor. Detta kan bero på att den minskade insulinsvar för hela korn kontra raffinerade kolhydrater, vilket gör det lättare att mobilisera fettlagring.
 • Få mer antioxidanter genom färsk frukt och grönsaker. Kost rik på antioxidanter hjälper till att kämpa mot inflammation som orsakar fria radikaler. När inflammationen ökar i kroppen, utlöser det lagring av fett - särskilt fett i midsection!
 • Ät fett för att bekämpa fett Hälsosamma fetter såsom enkelomättade fetter och omega-3-fettsyror har visat sig hjälpa individer förlora mer magen fett -. Även utan att ändra antalet kalorier de konsumeras eller motionerar mer. Du hittar enkelomättade fetter i olivolja och mandel. Omega-3 finns i överflöd i fet fisk som lax, samt valnötter och linfrön.
 • Kick stress. Being betonade ökar cirkulationen av stresshormoner som kortisol och adrenalin i kroppen. Dessa hormoner mobilisera sedan fettsyror och, när de inte bränns bort, åter deponera dem rätt i din midsection. Att äta en kost rik på C-vitamin och omega-3 fettsyror kan hjälpa till att minska nivåerna av stresshormoner och slåss magen fett. Vissa livsmedel rika på vitamin C inkluderar citrusfrukter, paprika och spenat.
 • Bli aktiv. Motion inte bara hjälper dig att bränna mer kalorier (främjande viktminskning), utan också hjälper dig att bygga ämnesomsättningen-öka muskler och kämpa magen fett-lagring stress. Sikta på minst 30 till 60 minuter av motion flesta dagar i veckan.

Hur att behålla din viktminskning evigt

Vad är det goda i att förlora vikt om du bara får det rätt tillbaka? Viktminskning är en resa, inte en destination, vilket är anledningen till att lära sig att behålla viktminskning på lång sikt är avgörande. Om du följer dessa enkla steg, inte bara kommer du snabbt nå dina mål viktminskning, men du har inga problem att behålla dem:

 • Bli en medveten eater. Äta låter mindfully dig att lyssna på din kropp och förstå när du är riktigt hungrig och när du är nöjd. När du ställer in på kroppens signaler, det gör dig mycket mindre sannolikt att äta för mycket. För att bli mer uppmärksam, gräns distraktioner så mycket som möjligt när man äter och ta din tid. Tugga varje tugga minst 10 till 15 gånger och ta minst 15 till 20 minuter för att slutföra en måltid.
 • Håll en mat dagbok. Visste du att människor som håller mat tidskrifter förlorar 40 procent mer i vikt än de som inte gör det? Dessutom håller ett livsmedel rekord efter att du har uppnått dina långsiktiga mål viktminskning kan du övervaka ditt val av mat och inser genast om du får off-track, innan felsteg leder till viktökning.
 • Effekt upp på råvaror. Gå ner i vikt och hålla det handlar inte om deprivation. I själva verket, blir för hungrig är ett bombsäkert sätt att få off-track och överäta ohälsosamma livsmedel. För att förhindra överdriven hunger, fokusera på att fylla minst halva din tallrik med stora volymer, lågt kaloriinnehåll, såsom färsk frukt och grönsaker.
 • Omfamna slip-ups. Visst slip-ups är nedslående, men låt dem inte komma till dig. Tänk på slip-ups som inlärningsupplevelser. Ju mer du lär dig varför du fick off-track, desto lättare är det att komma med strategier för att förhindra en slip-up i framtiden. Identifiera varför du fick off-track och komma med en plan för att övervinna hindren är avgörande för en framgångsrik vikt underhåll.

Superfoods för en platt mage

Många livsmedel är hälsosamt för dig, men inte alla livsmedel innehåller kraftfulla näringsämnen som faktiskt riktar fett, bidrar till att bränna bort det för gott. Men det är precis vad dessa superfoods innehåller! Införliva följande livsmedel i din måltid plan regelbundet är ett bra sätt att maximera resultat för en smal, sexig midja:

 • Blåbär: Blåbär är laddade med antioxidanter, vilket ger dem kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper. (Vilda blåbär har en ännu rikare antioxidant innehåll än odlade blåbär gör.)

  Dessutom en studie ur University of Michigan fann att när råttor matades en kost som innehåller blåbär konsekvent över en tremånadersperiod, visade de en betydande minskning av bukfett. Dessutom blåbär bidragit till lägre triglycerider och insulinresistens, vilket gör dem en potent kämpe mot hjärtsjukdomar och diabetes.
 • Linfrön: Flaxseeds innehåller en hög nivå av omega-3-fettsyror, som inte bara har starka anti-inflammatoriska egenskaper, men också bidra till att reglera stresshormoner som kortisol. Genom att förhindra stresshormoner från topp, kan omega-3-fettsyror hjälper dig lagra mindre magen fett.
 • Fettsnål yoghurt: kost rik på mejeri har visat sig vara effektivt för att minska kroppsfett, speciellt i mittsektionen, vilket kan bero delvis på deras kalcium och arginin innehåll. Kalcium hjälper till att reglera hur fett lagras och bryts ner av kroppen, medan aminosyran arginin har visat sig bidra till att främja fettförbränning och öka muskelmassan.
 • Spenat: Denna mörka, gröna bladgrönsaker grönsaker är en fantastisk källa till C-vitamin, som studier har visat bidrar till att returnera stresshormonet kortisol till normala nivåer efter en stressande situation. Detta innebär att stresshormoner kommer att cirkulera i kroppen under kortare tidsperioder, hjälpa till att bekämpa magen-fett lagring.