Vad är en Fire Escape?

December 17

När en vanlig syn i många storstads stadsdelar, brand rymningar var externa enheter finns på många lägenhets och kontorsbyggnader. Syftet med brandstegen var att åstadkomma en nödutgång från byggnaden i händelse av en brand eller någon annan typ av problem med de vanliga metoderna för utträde. Ofta byggda med robust metall, de landningar av brandstegen var också en stor utvidgning av inre utrymme.

Konfigurationen för en brandstege är mycket enkel. Metall landningar eller plattformar är fästa på sidan av byggnaden, i nära anslutning till fönster för varje lägenhet eller kontor på golvet. Varje landning kan nås från övre och nedre våningarna genom stållejdare som kan höjas eller sänkas efter behov.

I vissa versioner av brandstegen, är stegarna fast monterade på plats. Denna konfiguration användes ofta med kontorsbyggnader, eftersom den eliminerade behovet att positionera stegarna i händelse av en nödsituation. Bostadshus, å andra sidan, vanligtvis presenterade infällbara stegar, vilket ger invånarna en förhöjd känsla av avskildhet.

Innan luftkonditionering blev vanligt, skulle många stadsbor utnyttja brandstegen som en plats att fly värmen i lägenheten under sommarmånaderna. I vissa stadsdelar, skulle det inte vara ovanligt att se invånarna drar en madrass på brandstegen landning och sova ute på en klar natt. Vid andra tillfällen, fire fly erbjöd en idealisk plats att sätta upp en liten kolgrill och laga mat utomhus.

Mycket mer än en enkel brand exit, fire fly som en välkommen utvidgning av livsrum för trånga lägenheter. Tillsammans med användning som en nödutgång, brandstegen ofta fungerat på ett sätt som liknar verandor och uteplatser i förorter hem. Medan inte längre installeras med nybyggnation, äldre stadsdelar ofta fortfarande har byggnader med gammaldags brand rymningar.

  • Brand rymningar ska tydligt märkas.
  • I händelse av brand, serverar en brandstege som nödutgång.