Vad är Kaliforniens State Flower?

December 14

Kaliforniens statsblomma är Kalifornien vallmo, även känd som den gyllene vallmo eftersom det är oftast ljust gul eller rödaktig färg. Vetenskapligt kallas Sömntuta, denna vallmo inhemska till Kalifornien och Mexiko, men det har varit känt för att kraftigt överskrida dess naturliga utbredningsområde, och har till och med hittat växer vilt i andra länder, bland annat Frankrike och Chile. Den gyllene vallmo officiellt betecknas som Kaliforniens statsblomma 1903. Det firas med en årlig statlig semester, Kalifornien vallmo Dag, den 6 april, och med Poppy veckan, vilket sker årligen 13-18 maj. De frön, rötter och blad av Kaliforniens statsblomma anses ha under opiat egenskaper, och traditionellt används av ursprungsfolk att behandla sömnlöshet och lindra smärta.

Arten av vallmo hemma i Kalifornien verkar föredra ökenmiljöer. Som trädgårdsväxter, anses de väl lämpade för stenig eller sandig jord. Kaliforniens statsblomma är också vanligt i ökenregioner Nevada, Baja halvön, södra delstaten Washington och New Mexico. De har varit kända för att trivas vid relativt höga höjder på upp till 6561,7 fot (2000 meter). De växer typiskt till en höjd av mellan 7,9 och 23,6 inches (20-60 cm). Blomningarna är typiskt ljust gul, orange eller rödaktig och kan nå bredder på 1 till 2 inches (2,5-5 cm).

Den gyllene vallmo tillhör vallmo familjen, Papaverales, som är en del av underklassen Magnoliidae. Som en art, är Kalifornien vallmo anses så gamla att under sin genetiska evolutionen inte kan fastställas exakt. Många botaniker anser att dessa vallmo att vara bland de sista överlevande från en förhistorisk grupp av blommande växter nu i stort sett utdöda.

Indianer i regionen tros ha förlitat sig på California vallmo s medicinska egenskaper för smärtlindring och lugnande ändamål. Ursprungsfolk tros ha skapat infusioner från anläggningen är kokt stjälkar, blad och rötter. Moderna herbalists tror att Kalifornien vallmo innehåller en sub-opiat förening, som liknar morfin, men saknar den bieffekt av centrala nervsystemet. Vissa fortsätter att använda Kaliforniens statsblomma för sina medicinska egenskaper, vilket, förutom smärtlindring och sedering, kan även inkludera anti spastisk egenskaper. Villkor för vilka Kalifornien vallmo kan ha medicinskt värde inkluderar sömnlöshet, ADHD (ADHD), ihållande hosta, och nervsmärta.

  • Den Kalifornien vallmon antogs som California State Flower 1890.