Vad är en nackkrage?

October 7

Halskotpelaren består av sju kotor som stödjer hjärnan och skallen. Det skyddar olika nerver i den övre delen av kroppen, såsom ansikte, hals, svalg, armar och händer. En nackkrage, även känd som ett nackskydd eller C-krage, används för att stödja denna cervikala delen av huvudet och ryggmärgen. Den begränsar nacke och ryggrad rörelser och tillåter en skada att läka, och kan bidra till att förhindra ett uppstår samt.

Nackskydd används vanligtvis i nödsituationer och för korttidsbehandling. När en traumatisk huvud- eller nackskada inträffar, är det risk för ryggmärgsskada ett bekymmer. En nackkrage normalt införas vid en nödsituation för att förhindra att detta händer. Kragar används också ibland för att behandla anfall av nacksmärta, såsom whiplash, och att justera en ryggmärg.

Det finns fyra grundläggande typer av halskragar: mjukt skum, gel-fyllda varma eller kalla förpackningar, skum immobilisering och Sternal Occipital Mandibular Startspärr (Somi) stag. De passar säkert runt halsen och överkroppen, vanligen med kardborrband eller andra enkla remmar. De finns i olika storlekar och är i allmänhet lätt tvättas. Nackskydd görs normalt att bäras vid alla tillfällen, även när sover.

En mjuk skumkrage kan lindra muskelspänningar eller smärta från mindre livmoderhalscancer skador. Detta är den vanligaste typen av nackkrage, liksom den mest ekonomiska. En mjukt skum krage ger ett begränsat utbud av nackrörelse eftersom det passar bara runt halsen.

För mindre nackskador såsom styvhet eller inflammation, är en gel-fyllda varm eller kall pack krage används ofta. Liknar ett mjukt skum krage, är förpackning i denna nackkrage fryst eller uppvärmd, placeras inuti stickat eller nylonhylsa och säkrad runt halsen. Dessa typer tenderar att vara mindre betungande än typiska värmedynor och is förpackningar.

En skum immobilisering krage, även känd som en Philadelphia nackkrage, används vanligtvis för att bidra till att stärka nacken efter en mjukdelsskada, till exempel en hals vrickning eller whiplash. Den täta skum plastkrage vilar på de övre axlarna och ofta kommer med en justerbar nackhöjd. Det låter hakan för att vila bekvämt, och de flesta kommer med en öppning för en trakeotomi.

En Somi stag normalt monteras på överkroppen för att begränsa huvud, hals, led- och ryggrörelser. Denna typ av kragen används vanligen för att behandla cervikala frakturer, ryggmärgsskador och allvarliga huvud- och hals trauman. Det är oftast monterad medan på sjukhuset och brukar alltid användas, även när du badar eller dressing.

De flesta halskragar är neutrala i färg, vanligen vit, svart eller tan. Mjukt skum eller gel-fyllda pack kragar vanligen säljs på apotek eller butiker. En läkarrecept brukar behövs för andra halskragar som de specifikt monteras på varje individ.

  • En röntgen av halsen, inklusive halskotor.
  • En kvinna som bär en nackkrage.
  • En nackkrage rekommenderas ibland för att behandla svår whiplash efter en olycka.
  • Cervikal kragar kan användas för att behandla smärta i nacke eller att omgruppera en ryggmärg.