Vem är Byron Katie?

September 5

Byron Katie är en kvinnlig författare och inspirerande talare som undervisar en metod för självförbättring och upptäckter som kallas The Work, en process av självrannsakan genom vilken hon lär människor att eliminera stress och negativitet från sina liv. Byron Katie, även känd som just Katie har även författat tre böcker baserade på hennes metod. Förutom att tala engagemang och böcker, har Byron Katie utvecklat en nio-dagars kurs som kallas The School för Verket. Byron Katie är gift med Stephen Mitchell, en poet och översättare, som medförfattare två eller hennes första tre böckerna.

The Work av Byron Katie började efter Katie hade tillbringat ett decennium lever i ett tillstånd av svår depression. Hon hade gått igenom många faser av depression, självförakt, och till och med upprepade självmordstankar, ofta svårt att ens komma ur sängen. I hade tidigt 1986 Byron Katie en uppenbarelse, eller ett ögonblick hon kallar "vakna upp till verkligheten." Hon upptäckte enkla sätt att förändra sitt sätt att tänka om världen omkring henne och genom en process av själv prospektering och utredning, förändrat hur Hon såg på världen.

Att göra en fullständig återhämtning från depression som hon en gång hade lidit, började Byron Katie tala om för folk hur hon hade lärt sig att släppa ilska, depression och dåliga känslor inom och lärde sig att finna glädje och lycka i stället. När hon förklarade sin metod, började fler och fler människor ber henne att berätta vad hon hade lärt sig och hon började så småningom att tala offentligt.

Med tiden har Byron Katie vänt sina erfarenheter in i den fullt utvecklad process och publicering kallas The Work av Byron Katie. Hon tillämpar sin process av själv förfrågan till alla aspekter av livet från relationer till avslag till självbild, sorg och förlust, och även pengar. Även om de inte förknippas med någon religion, Byron Katies arbete kretsar kring skiftande människors föreställningar och tankar. Ändå talar Katie på kyrkor samt skolor, sjukhus, fängelser och kvinnojourer som levererar inspiration till dem som söker den.

The Work av Byron Katie kretsar kring fyra frågor för att få folk att utforska någon negativ känsla eller uttalande som tynger dem och nå vad hon kallar en "turn around" eller nytt sätt att tänka. De fyra frågor hon frågar är:

1. Är det sant?
2. Kan du absolut vet att det är sant?
3. Hur reagerar du när du tror att tanken?
4. Vem skulle du vara utan tanken?

För mer information om arbetet i Byron Katie, besök hennes hemsida och personlig blogg där videoklipp och utdrag från hennes böcker och seminarier kan hittas.