Vad är en social Phone?

October 5

En smartphone är en mobiltelefon med förinstallerade program och tillgång till Internet, samt digital rösttjänst. Tjänster kan inkludera e-post, SMS, en kamera, en MP3-spelare, och en arrangör, förutom surfning. En social telefon är en smartphone som är inriktad på sociala nätverk som sin primära funktion. Telefoner har haft några sociala nätverk förmågor i flera år, men under andra halvåret 2009 och de första månaderna av 2010, en ny grupp av telefoner som tog den sociala telefon, eller social smartphone, begrepp längre än någonsin tidigare debuterade.

Dragen av sociala telefoner som höll på att utvecklas under 2009 inkluderade appar som fokuserade mer på interaktion sociala nätverk. Till exempel har Motorola Motoblur en widget för sitt hem-skärmen som övervakar tre sociala nätverk: Facebook, Twitter och MySpace. På Motoblur är meddelanden sociala nätverk kombineras till en "universell inkorg", som sätter alla sociala nätverksmeddelanden, e-postmeddelanden och SMS i ett bra läge. På HTC Hero telefon, är kontakter från Facebook, Google Mail och Microsoft Exchange fusione, så att man inte behöver använda en separat kontaktlista för varje app och Palm Pre och Pixi har en liknande funktion.

I början av 2010 på Mobile World Congress, en ny grupp av telefoner debuterade som avancerade sociala telefonkonceptet. Tillverkare inklusive Samsung, Sony Ericcson, HTC och Microsoft vardera visade upp ett socialt telefon med program som integrerar olika strömmar av information samla uppdateringar på ett ställe. Grupperingar ingår en mängd nätgemenskap uppdateringar och, i vissa fall, e-post. Det innebär att användare inte längre kommer att behöva gå till en mängd olika webbplatser för att interagera med sina vänner.

I april 2010, Microsoft rullas ut KIN, det första sociala telefon som heter att återspegla den sociala upplevelsen det är tänkt att erbjuda. KIN skapades genom partnerskap mellan Microsoft och Verizon Wireless, Vodafone och Sharp Corporation. Med en maj release i USA och en nedgång release i Storbritannien, Tyskland, Italien och Spanien, har KIN två modeller - KIN ONE och KIN TVÅ - som är utformade för ett socialt nätverk fokus.

Till skillnad från några av de tidigare sociala telefoner som lagt social funktionalitet med programvara, är sociala nätverk mer integrerad i hur KIN telefoner byggs. Hemma bilden kallas KIN Loop, är alltid på och visar flöden från e-post och sociala nätverk webbplatser som kan prioriteras enligt användarens val av vilka människor att gynna. Andra funktioner inkluderar en plats till vilken alla material som ska delas - text, bilder eller video - släpas för att hämta det, och sedan skickas ut över vad nätverk innebär att användaren väljer. Dessutom stöder telefonen automatiskt upp de flesta objekt till molnet, så det är tillgänglig från en webbläsare på vilken enhet eller dator.

  • En social telefonen har sociala nätverksfunktioner integrerats.
  • Idag, kom de flesta smartphones utrustade med appar som tillåter användare att interagera på sociala medier.
  • Sociala telefoner tillåta användare att snabbt och enkelt komma åt sociala medier.