Vad är ett betongblock?

August 8

Som namnet antyder, är ett betongblock en byggnad eller anläggning blocket tillverkas av betong. Betong är en sammanslagning av Portlandcement, ballast och vatten. Ofta aggregat som används vid tillverkning av betongblocket är flygaska, eller bottenaska. Både flygaska och bottenaska är återstoden, eller slagg, som härrör från förbränning av kol. Därför är vissa betongblock kallas aska block.

Betongblock kan göras i nästan alla storlekar, men några av de vanligaste är 6 x 8 x 16 inches (15.24 x 20.32 x 40.64 cm) och 8 x 8 x 16 inches (20,32 x 20,32 x 40,64 cm). Dessa block väger ungefär 40 till 45 pounds (18,14 kg till 20.41 kg). Block kan vara fast eller innehålla stora hål i mitten. Det finns också cementblock, så kallade betong tegel, tillverkade på specifikationerna för den gemensamma, rött tegel.

En lättare vikt betongblock, tillverkad av lättbetong är också tillgängliga för konstruktion. Denna typ av block är känd gasbetong (AAC) segment, eller såsom en autoklav cellulär betong (ACC) block. Denna typ av betongblock tillverkas från en blandning innehållande ett bindemedel med mindre delar av cement än i den mer gemensamt block, och en aluminiumpulveraggregat, tillsammans med vatten för blandning. Fast precis lika stark som vanliga betongblock, AAC block är mycket lättare. AAC block är dock mycket dyrare än den vanliga betongblocket, alltså inte används i stor utsträckning.

Vanligast betongblock är fyllda, med antingen två eller tre hål på mitten av blocket. Detta görs för ett antal skäl. Först, minskar detta vikten av blocket. För det andra, barer armeringsjärn, eller långa stål, kan införas genom kärnorna för att förstärka ett block bärande väggen. För det tredje kan kärnorna i blocket fyllas med sand eller grus i en ytterligare förstärkningsförfarande.

Andra storlekar och former av betongblock är också tillgängliga för olika ändamål. Det finns skårade block för fönster- och dörrtrösklar, och vinklade block för hörn. Det finns också kilformade block på en rak bas kallas tak enheter. Dessutom finns header och tjur-nosed block. Specialty block kan erhållas lämpliga för unika behov någon form av murverk struktur.

Betongblock, på grund av dess ganska intetsägande utseende, används oftare i utilitaristiska strukturer än för bostadsbyggande. Block kan dock vara målade eller belagda med ett tunt, tonade cement faner för att göra dem mer attraktiva. Blocken är även belagd för att säkerställa korrekt Väderbeständighet, och för att tillhandahålla ytterligare isolering för det inre av strukturen.

  • Betongblock används ofta för att bygga bärande väggar.
  • Aska block kallas också betongblock.
  • Betongblock kallas även aska block.