Att handskas med Avokado

October 4

Avokado och guacamole gå hela vägen tillbaka till det nionde århundradet-det är cirka 1200 år, vilket är förmodligen nästan lika länge som du har väntat på att färsk avokado på din disk att mogna så att du kan äta den. Det är ovanligt att du kommer att kunna köpa mogna avokado från butiken och använda dem direkt. Oftare än inte, du måste nöja sig med hårda avokado och vänta på dem att mogna. Avokado kommer mognar nästan dubbelt så snabbt om du använder någon av dessa trick:

  • Täta avokado i en brun papperspåse och förvara dem i en varm (inte het) plats, såsom torkskåp. Även en nedskärning avokado kommer att mogna på detta sätt, men måste du först täcka sina snittytor nära med giftfri plastfilm för att förhindra missfärgning.
  • Täta avokado i en plastpåse tillsammans med en mogen banan. Håll påsen vid rumstemperatur tills avokado blir mjuk och mogen.

När du har en mogen avokado att arbeta med, kan du hacka den till sallader eller smörgåsar, eller göra utsökt färsk guacamole. Om du har förberett avokado eller guacamole förut, då vet du att de ofta missfärgas mycket snabbt. Men du kan stoppa dem från mörknar på flera olika sätt.

  • Täck ytan på din guacamole helt med giftfri plastfilm (klamra wrap) med plasten vidrör guacamole.
  • Blötlägg dina avokado i kallt vatten direkt efter styckning eller skalar dem. Blötläggning i en minut eller två hjälper till att förhindra missfärgning av din guacamole. Även om du bara dicing din avokado, kasta tärnade delarna i vattnet i en minut och de kommer att se mycket bättre.
  • Strö dina avokado med citron eller limesaft, eller blanda saften i när du blandar guacamole.
  • Coat större bitar eller avokado med mjukt smör, margarin eller majonnäs innan kylning; De bör hålla fräsch och grön i upp till 24 timmar.